|

Hava Kuvvetleri'nde FETÖ operasyonu: 188 gözaltı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ operasyonunda 100'ü asker, 88'i sözde sivil imam olmak üzere 188 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltı kararı verilen 188 kişinin FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Kemal Batmaz’a bağlı çalıştıkları iddia edildi.

Yeni Şafak
09:37 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 10:30 - 16/11/2018 Cuma
AA
FETÖ operasyonu
FETÖ operasyonu

Hava Kuvvetleri'nde FETÖ soruşturması kapsamında 100 asker ve 88 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. Sivil mahrem imamların, FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı olduğu iddia edilen Kemal Batmaz’a bağlı çalıştıkları iddia edildi.

KEMAL BATMAZ'IN HÜCRESİNE OPERASYON

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından TSK'daki 'kripto' FETÖ/PDY üyelerini tespit etmek için yürütülen 'Ankesörlü telefon soruşturması' kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 4'ü teğmen, 96'sı astsubay, 88'i de Akıncı Üssü davasının tutuklu sanığı sivil imam Kemal Batmaz'a bağlı oldukları tespit edilen sivil imam olmak üzere, 188 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde FETÖ/PDY'nin mahrem imamları ile ankesörlü telefonlar ile kontörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri tespit edilen 4'ü teğmen, 96'sı astsubay olmak üzere 100 asker ile bu kişilerden sorumlu oldukları belirlenen ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde yakalanan sivil imam Kemal Batmaz'a bağlı olarak çalıştıkları tespit edilen 88 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince, Ankara ve 25 ilde başlatılan operasyonlarda şüphelilerden bazılarının yakalandığı, firari durumdakilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtili. Gözaltı kararı verilen askerlerin soruşturma kapsamında daha önce haklarında idari işlem uygulandığı, sivil imamlardan 13'nün ise kamuda aktif olarak çalıştıkları açıklandı.

#FETÖ
#ankara
5 yıl önce
default-profile-img