Havza’da selden geri kalan

04:0014/05/2026, Perşembe
G: 14/05/2026, Perşembe
Yeni Şafak
İçişleri Bakanlığı, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu.
İçişleri Bakanlığı, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu.

Samsun’un Havza ilçesinde önceki gün etkili olan kuvvetli sağanakla birlikte taşan Hacı Osman Deresi sele yol açtı. Bilanço günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. İlçede çok sayıda araç balçığa gömülürken ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Can kaybı yaşanmaması en büyük teselli oldu.

Samsun’da etkili olan sağanak Havza'da afete yol açtı. Önceki dün Havza ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış Hacı Osman Deresi’ni taşırdı. Cadde ve sokaklar sular altında kalırken, bazı iş yerleri ve evlerde maddi hasar oluştu.

ARAÇLAR ÇAMURA GÖMÜLDÜ

Selin izleri dün sabah saatlerinde net şekilde görüldü. Sel nedeniyle çok sayıda iş yerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Çamur ve balçıkla kaplanan dükkanlarda esnaf sabahın erken saatlerinden itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Kullanılamaz hale gelen iş yerlerinde zarar tespit çalışmaları sürerken, vatandaşlar yaşanan felaketin şokunu yaşamaya devam ediyor. Sel sularının sürüklediği araçların çamura gömüldüğü, bazı otomobillerin ise devrilerek hurdaya döndüğü dikkat çekti. Bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından su tahliye ve temizlik çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Can kaybının yaşanmaması en büyük teselli olurken, yaşanan sel felaketi sonrasında bölgede hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

METEOROLOJİ UYARDI

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere dayanarak yurdun pek çok bölgesinde etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanaklar nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılarda bulunuldu.


#Samsun
#Havza
#sel