|

Hayali gerçek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, yaşıtlarıyla Türkiye'de buluşmak istediğini söyleyen progeria hastası Gamze'nin hayali gerçek oldu. Buluşma etkinliği ilk kez Türkiye'de düzenlendi.

.
00:00 - 28/09/2014 dimanche
Güncelleme: 20:56 - 27/09/2014 samedi
Yeni Şafak
Hayali gerçek oldu
Hayali gerçek oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 4 Şubat'ta Almanya ziyareti kapsamında kabul ettiği progeria hastası 13 yaşındaki Gamze Yağar'ın 'yaşıtlarıyla Türkiye'de buluşma' hayali gerçek oldu. Erdoğan'ın devreye girmesiyle önceki yıllarda yurt dışında yapılan 'Uluslararası Progeria Çocuklar Buluşması', Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) işbirliğiyle İstanbul'da yapıldı.

GAMZE'YE ÖZEL İLGİ

Buluşmaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam da katıldı. Progeria hastası çocuklar ve aileleriyle sohbet eden Bakan İslam, etkinliğin gerçekleşmesini sağlayan Gamze Yağar'la da ilgilendi. İslam, halk arasında 'erken yaşlanma' olarak bilinen hastalığın çok nadir görülen bir hastalık olduğunu belirterek, çocukların hayatlarını kolaylaştırmak, yaşadıkları süreyi mutlu ve aileleriyle birlikte huzurlu geçirmelerini sağlayacak imkanların oluşturmak gerektiğini vurguladı.

il y a 10 ans