|

HDP Akkuyu'ya karşı Mersin'de: Biz de istemiyoruz

Türkiye'nin farklı bölgelerinde aldıkları talimatla ormanları yakarak çevre katliamı yapan PKK'nin siyasi uzantısı HDP heyeti, Akkuyu Nükleer Santraline karşı çıkmak için Mersin'e gitti. Türkiye'nin elektrik enerjisinin yüzde 10'unu karşılayacak olan santralin çevreyi kirleteceği iddia edilerek, inşaatın durdurulması yönünde çağrıda bulunuldu.

13:42 - 11/03/2021 Perşembe
Güncelleme: 13:58 - 11/03/2021 Perşembe
Yeni Şafak
HDP heyeti, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının durdurulması gerektiğini söyledi.
HDP heyeti, Akkuyu Nükleer Santrali inşaatının durdurulması gerektiğini söyledi.

Tüm üniteleri devreye alındığında Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin üçüncü reaktörünün temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımıyla dün atıldı. Ülke ekonomisine 6 milyar dolarlık katkı, işletme döneminde 4 bin kişiye istihdam sağlayacak ve Türkiye'nin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu karşılayacak projeye muhalefet her zamanki gibi karşı çıktı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ın "Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Santrali'ne ihtiyacı yok" açıklamasının ardından HDP'de harekete geçti.


Ormanları yakanlar 'çevre duyarlılığı' diyor

Hatay'da PKK'lı teröristler tarafında birçok farklı noktada ormanlar ateşe verilerek başlatılan yangınların üzerinden çok az bir zaman geçmişken, HDP'li heyet tarafından Akkuyu NGS inşasının çevre duyarlılığı bahane edilerek durdurulması istendi.



"Sesimizi çıkartmak istiyoruz"

HDP'li heyetin yaptığı basın açıklamasında, "Bugün Mersin'deyiz ve Akkuyu santralinin yakınındayız. Şunu söylemek istiyorum; Bu dağları delmemiz canım Mersin'i radyoaktif ile buluşturmak anlamlı değil. Biz buraya gelen arkadaşlarımızla Nükleere Karşı Platformu ile sesimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki bu çabalar boşa çıkmayacaktır." denildi.


#Akkuyu Nükleer Santrali
#mersin
#hdp
3 yıl önce