HDP'li Sezai Temelli terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyen TSK'yı kınayıp teröristlere sahip çıktı

Hüseyin Berk
23:18, 05/10/2023, PerşembeG: Güncelleme: 23:28, 05/10/2023, Perşembe
Diğer
HDP'li Sezai Temelli terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyen TSK'yı kınayıp teröristlere sahip çıktı
HDP'li Sezai Temelli, Türk ordusunun PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyonundan rahatsız oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye ve Irak'ın kuzeyinde yer alan terör unsurlarına düzenlediği hava harekatı HDP vekili Sezai Temelli'yi rahatsız etti. Terör örgütü PKK'nın kanalına çıkan Temelli, TSK'nın sivilleri öldürdüğü yalanını ortaya atıp, operasyonu kınadı.

Ankara'da, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen iki terörist, bombalı saldırı eyleminde bulundu. Yapılan araştırmalar ve DNA incelemesi sonucunda, teröristlerin, bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu tespit edildi.

İki teröristin, saldırıda kullandıkları aracı Kayseri'nin Develi ilçesinde bir veterineri öldürüp gasbettikleri öğrenildi.

"Irak Suriye'de PKK/YPG'ye ait yapılar meşru hedefimizdir"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'daki terör saldırısının faili iki teröristin Suriye'den geldiğini belirterek,
"Özellikle Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, silahlı kuvvetlerimizin, istihbarat unsurlarımızın topyekün meşru hedefidir. Üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum."
açıklamasında bulunmuştu.
Dışişleri Bakan Hakan Fidan, Ankara'yı hedef alan terör saldırısı girişimiyle ilgili
"İki teröristin Suriye'den geldiği tespit edildi. Irak Suriye'de PKK/YPG'ye ait yapılar meşru hedefimizdir.
" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'taki terör mevzilerini düzenlenen hava saldırılarıyla yerle bir etmeye başladı.



HDP'li Sezai Temelli terör örgütü PKK'ya operasyon düzenleyen TSK'yı kınayıp teröristlere sahip çıktı

HDP vekili Sezai Temelli, terör örgütü PKK'nın kanalına çıkıp Türk ordusunu hedef aldı. TSK'nın sivilleri öldürdüğü yalanını ortaya atan Temelli, PKK'ya yönelik operasyonları kınadı.

"Savaştan beslenen bir zihniyet her türlü saldırıyı ısrarlı bir şekilde sürdürüyor"
diyen HDP vekili,
"Olan Kürt halkına, Kürt çocuklarına oluyor çünkü hedef Irak ve Suriye Kürdistan'ıdır.
" diye konuştu.


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026