|

Hilal Altınbilek de Disney Plus'ın Atatürk dizisiyle ilgili skandal kararına sessiz kaldı: Ben girmeyeyim o konulara

Sekiz milyon dolar harcayarak çektiği 'Atatürk' dizini ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu platforma koymaktan vazgeçen 'Disney Plus'a tepkiler sürüyor. Hemen her meselede 'Atatürk’ü kırmızı çizgi olarak ifade eden ünlüler ise adeta sessizliğe gömüldü. Bu isimlere son olarak oyuncu Hilal Altınbilek de eklendi. Altınbilek, "Ben girmeyeyim o konulara. Anlamadım zaten çok fazla. Hiç konuşmayayım" ifadelerini kullandı. Oyuncunun bu yorumu, "Konuya yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum" diyerek tepkilerin hedefi olan Hazal Kaya'yı akıllara getirdi.

11:43 - 16/08/2023 Çarşamba
Diğer
Hilal Altınbilek
Hilal Altınbilek

Disney Plus'ın Cumhuriyet’in 100. yılı için 8 milyon dolar harcayarak hazırladığı 'Atatürk' dizisini ABD’deki Ermeni lobisinin baskısı sonucu platformunda yayınlamaktan vazgeçmesinin yankıları sürüyor.

Disney Plus'ın bu kararı Türkiye’de ünlülerin tavrını da sorgulattı. Hemen her meselede 'Atatürk’ü kırmızı çizgi ve hassasiyet noktası olarak ifade eden milyonlarca takipçili ünlü isimler bu konuda ya sessizliğe gömüldü yada çelişkili ifadeler sarf etti.

O isimlerden biri de son olarak oyuncu Hilal Altınbilek oldu.

'Hiç konuşmayayım'

Hilal Altınbilek, Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçtiği Atatürk dizisi hakkında sorulan soruya,
"Ben girmeyeyim o konulara. Anlamadım zaten çok fazla. Hiç konuşmayayım"
şeklinde cevap verdi.

Tepki yağdı

Altınbilek'in bu cevabı tepkileri de beraberinde getirdi. Sosyal medya kullanıcıları,
"Neyi anlamadı bu sanat camiası biz de onu anlamadık"
,
"Her yerde Atatürk'ü savunanlar, menfaati söz konusu olunca sus pus oldu"
şeklinde yorumlar yaptı.

Hazal Kaya'nın 'bilmiyorum' sözlerini hatırlattı

Hilal Altınbilek'in bu sözleri daha önce verdiği cevapla eleştirilerin hedefi olan Hazal Kaya'yı anımsattı. Hazal Kaya da dizinin Disney Plus'ın bu skandal kararıyla ilgili düşüncesinin sorulması üzerine,
"Konuya yorum yapacak kadar bilgim yok, olsaydı söylerdim. Bilmiyorum. Proje çekilirken çok heyecanlanmıştık, yakın arkadaşlarımız oynadı, ben izlemek istiyorum. Nerede, nasıl yayınlandığıyla çok ilgilenmiyorum"
ifadelerini kullanmıştı.



#Hilal Altınbilek
#Disney Plus
#Atatürk
#Hazal Kaya
#Birce Akalay
#ünlüler
1 yıl önce