|

Hollanda uyruklu 2 DEAŞ'lı terörist sınır dışı edildi

İçişleri Bakanlığı tutuklu bulanan DEAŞ'lılar ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam edilmektedir. Bu kapsamda bugün, Hollanda uyruklu 2 YTS ülkelerine sınır dışı edilmiştir" ifadelerini kullandı.

22:20 - 19/11/2019 Salı
Güncelleme: 23:09 - 19/11/2019 Salı
Yeni Şafak
Teröristler (Arşiv)
Teröristler (Arşiv)

İçişleri Bakanlığı tutuklu bulanan DEAŞ'lılar ile ilgili yaptığı açıklamada, Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam ettiğini bildirdi. Bakanlık bu kapsamda bugün Hollanda uyruklu 2 teröristin ülkelerine sınır dışı edildiği açıkladı.

Sınır dışı işlemleri titizlikle yapılıyor

Türkiye, Suriye'deki iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana 151 ülkeden 75 binden fazla kişiye giriş yasağı koydu. 30 ilde ise risk analiz merkezi kuruldu. Yapılan değerlendirmeler sonucu suça karıştığı belirlenen kişiler ülkelerine gönderildi.

Sınır dışı edilecek yabancı teröristlerin sınır dışı işlemleri de titizlikle yapılıyor, hangi yollarla ülkesine gideceği belirleniyor.

Yolculuk işlemleri netleşince en az 48 saat öncesinde Dışişleri Bakanlığı'na bildiriliyor. Bakanlık da o ülkelerin büyükelçiliklerine bilgi veriyor.

#DEAŞ
#İçişleri Bakanlığı
4 yıl önce