|

HSK Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili inceleme başlattı

HSK, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" talebi doğrultusunda inceleme başlattı. Baba Vatan'ın başvurusu HSK gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındığı, kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği kaydedildi. Adalet Bakanı Gül de gelişmelerin ardından yaptığı açıklamada konunun yakından takipçisi olacaklarını vurguladı.

11:00 - 12/04/2019 Cuma
Güncelleme: 11:19 - 12/04/2019 Cuma
AA
Evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın soruşturmasında şüpheler derinleşiyor.
Evinin önünde yaralı bulunup, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın soruşturmasında şüpheler derinleşiyor.

Giresun'un Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı halde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili incelemeler sürüyor.


Hakim ve Savcılar Kurulu, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın "müfettiş incelemesi yapılması" talebi doğrultusunda inceleme başlattı.


HSK inceleme başlattı

  • Bu gelişmelerin ardından HSK, Rabia Naz Vatan'ın ölümüyle ilgili soruşturmada, babası Şaban Vatan'ın 'müfettiş incelemesi yapılması' talebi doğrultusunda inceleme başlattı.
  • Şaban Vatan'ın başvurusu HSK gündeminde öne çekilerek öncelikli olarak ele alındı. Kurulun, 11 Nisan Perşembe günlü toplantısında görüşülen başvuruyla ilgili olarak inceleme izni verildiği öğrenildi. Buna göre Kurul müfettişleri süreci denetleyecek ve baba Vatan'ın etkin soruşturma konusundaki iddialarını araştıracak.

Bakan Gül Açıklama yaptı

Öte yandan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sürece ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Gül, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta HSK Başkanı olarak Şaban Vatan'ın başvurusunun öncelikli olarak görüşülmesi talimatını vermiştim. Başvuruyu öne alarak görüşen HSK, müfettiş incelemesine karar verdi. Sürecin şeffaf biçimde ilerlemesi ve tüm soruların cevabını bulması yegane amacımızdır.

Rabia Naz kızımızı rahmetle anıyor, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Gerçek neyse onu bilmek, öğrenmek isteyen ailenin yanındayız."


Başsavcılık açıklama yapmıştı

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Başsavcılığı tarafından sürdürüldüğünü ve daha önce bu konuyla ilgili müteaddit defalar basın açıklaması yaptıklarını ve onları aynen tekrar ettiklerini söyledi.

#Rabia Naz Vatan
#Giresun
#Kaza
5 yıl önce