|

İbrahim Kalın: Bir takım kirli pazarlıklar var

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Esed rejiminin YPG ile anlaştığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Kalın, 'Bu haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık. Bir takım gizli ve kirli pazarlıklar var. Kim ne yaparsa yapsın harekat hedefine ulaşacak ' dedi.

Yeni Şafak
09:28 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 10:41 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü YPG ile Esed rejiminin Afrin konusunda anlaştığı iddialarıyla ilgili konuştu.

Kalın, 'Bu haberlerin propaganda amaçlı olduğu açık. Bir takım gizli ve kirli pazarlıklar var. Kim ne yaparsa yapsın harekat hedefine ulaşacak ' dedi.


PKK ve Esed iddiaları

Mehmetçik ve ÖSO’nun Afrin harekatında 80 noktayı teröristlerden temizlemesinin ardından panikleyen PKK, ilçeyi Esed’e terk edeceğini duyurmuştu. Rejiminden de benzer açıklamalar gelince Cumhurbaşkanı Erdoğan, devreye girmişti. Erdoğan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ardından da Rusya Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Erdoğan-Putin görüşmesinde başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki gelişmelerin ele alındığını belirtmişti.

İstanbul'da üçlü zirve

Türkiye, İran ve Rusya liderleri Nisan ayında İstanbul'da Suriye için bir araya gelecek. Türkiye, İran ve Rusya liderleri son olarak 22 Kasım'da Rusya'nın Soçi kentinde görüşmüştü.

Üçlü zirveden Suriye Ulusal Diyalog Kongresi toplama kararı çıkmış, kongre 30 Ocak'ta Soçi'de toplanmıştı.

Zeytin Dalı Harekatında son durum


Zeytin Dalı Harekatı 32'nci gününde devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığından Afrin'deki harekatı ilişkin açıklama yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana bin 715 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.


#İbrahim Kalın
#Esed
#Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
#YPG
6 yıl önce