|

İbrahim Karagül: Asıl kavga Fırat'ın doğusunda

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya canlı yayınında Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı. Suriye'deki durumun bir terör konsepti dışında algılanması gerektiğini belirten Karagül, bölgede yeni bir İsrail modellemesini hayata geçirilmeye çalışıldığını vurguladı. Karagül, Afrin ve Münbiç dışında Suriye'deki asıl kavganın Fırat'ın doğusunda gerçekleşeceğini belirtti.

Yeni Şafak
15:32 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:34 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik-Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik-Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya canlı yayınında izleyicilerin merak ettiği soruları yanıtladı. İbrahim Karagül, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sunumuyla Sosyal Yorum yayında önemli açıklamalarda bulundu. Karagül'ün açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:




Türkiye'nin meselesi tamamen toprak bütünlüğünü koruma meselesidir.

Terör koridoru dediğimiz şeyi bölgede Kürt etnik kimliği ile pazarlıyorlar.

Suriye'nin kuzeyindeki durum terör bölgesinden çok bir garnizon bölgesi olarak değerlendirilmeli. Türkiye bu durumu geleceğe yönelik bir tehdit olarak algılamıştır.

Coğrafyaya bakışımız bin yıllık

Koridor meselesini ilk açan biziz yıllarca haber yaptık Fırat Kalkanının teşvik edicisi biziz. Barzani referandumunu ardı ardında 25 gün manşet yapan biziz Kuzey Irak'ta kapı açılmasını gündemde tutan biziz. Coğrafya okuması önemli harita okuması önemli. Bizim coğrafyaya bakışımız bin yıllık bir bakış. Çanakkale'ye bakmadan anlayamazsınız. Türkiye çok büyüdüğü için kavgaları büyüdü düşmanları arttı. Türkiye çok büyüdüğü için FETÖ üzerinden operasyon yaptılar. Bunları yerli yerine koymamız lazım bunlar milliyetçilik değil bu coğrafyadır. Biz coğrafyayı sadece Anadolu olarak görmüyoruz.

Türkiye'de eğer birşey yapılacak bir müdahale yapılacaksa bu muhafazakar çevreler üzerinden yapıalcak bizim bunları aşmamaız lazım. İdeolojik ve etnik kalıpları bir yana bırakalaım. Biz de hepsinin üzerinde tavır almamız lazım buna yerli ve millilik diyoruz. Artık ulusal sınırlara göre iş yapılmıyor. Bir direnç hattı oluşmak zorundadır.

Kuzey Irak'ta olanlara bakın Irak, İran ve Türkiye bir araya geldi ve sorunu çözdü. Bizim bölgesel dinamiklerle iş yapmamız lazım. Dışardan müdahala bize çok acılar yaşatmıştır.

Asıl kavga Fırat'ın doğusunda

Türkiye'nin Afrin müdahalesi ile batı kanadı Akdeniz koridoru kapanmış olacak. PKK'nın tasfiyesi ABD'nin tasfiyesidir. Asıl kavga Fırat'ın doğusunda çıkacak.

CHP'nin iktidar hesabı yok

CHP'nin iktidar hesabı yok yakın ve orta vadede bir iktidar yapılanması olmayacak.

Bütün devlet ve sistemler ana iktidar alanını güçlendirme telaşındalar. Küresel düzeyde çok sert rüzgarlar esiyor. Bu yerlileşme ve millileşme buradan geliyor.

2018'de müdahaleyi deneyecekler

2018'de içeriden siyasal müdahale deneyecekler ve zihinleri karıştıracaklar ama bunlar başarılı olamaz. Türkiye'nin Afrin'e müdahalesi içeriyi rahatlatacaktır.


#sosyal yorum
#İbrahim Karagül
#Ersin Çelik
6 yıl önce