|

İsmail Çataklı göçmenler konusundaki provokatif paylaşımları değerlendirdi: Amaç güven zedelemek

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı TVNET canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Göçmenler hakkında son dönemde oldukça yaygınlaşan provokatif paylaşımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Çataklı, verilerin internet sitelerinde şeffaflıkla yayınlandığını belirterek, "Burada asıl amaç kamunun güvenilirliğini zedelemek. Çünkü kamuya, devlete güven sarsıldığı zaman, başka şeyleri de kolaylıkla yapabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

20:50 - 23/05/2022 Pazartesi
Güncelleme: 21:48 - 23/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
İsmail Çataklı
İsmail Çataklı

Serhat İbrahimoğlu'nun sunduğu ve TVNET'te canlı yayınlanan Net Bakış programının konuğu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı.

"YALANI MESLEK EDİNENLER DEVLETE GÜVENİ ZEDELEMEYE ÇALIŞIYOR"

  • Çataklı, göçmen konusuyla alakalı son zamanlarda internet ortamında sıkça yapılan provokasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "
    Görüyoruz ki yalanı meslek edinmiş, profesyonel alanı haline dönüştürmüş, her seferinde siz doğrusunu ortaya koysanız da daha büyük bir yalan ortaya koyup üstelik bunda ısrar ederek, kamunun, devletin ve ilgili kurumların güvenirliğini zedelemek suretiyle amacına ulaşmak isteyenler var"
    dedi.

"GÜVEN ZEDELENİRSE BAŞKA ŞEYLER DE KOLAYLIKLA YAPILABİLİR"

Çataklı'nın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:
"Artık öyle bir aşamaya geldi ki, kendi söyledikleri yalana kendileri de inanıyor olacaklar ki can hıraş onu savunmaya da kalkabiliyorlar. Bir tanesi çıkıp
"8 milyon 800 bin kişiyi vatandaş yaptılar"
diyebiliyor ya da bunun
"3 milyon 800 bini oy kullanacak"
diyebiliyor.
Halbuki bu ülkede nüfus idaresi diye bir birim var, oradaki veriler açık, yıl yıl Türkiye'deki nüfusun nereye geldiği belli.
Onu geçtik, seçmen sayıları açık, bunu siyasi partiler biliyor, Yüksek Seçim Kurulu biliyor, orada anormal bir hareket olmadığı açık ama buna devam edebiliyorlar.
Burada asıl amaç kamunun güvenilirliğini zedelemek. Çünkü kamuya, devlete güven sarsıldığı zaman, başka şeyleri de kolaylıkla yapabilirsiniz.
Bunu önemsemek lazım. Aynı şeyi göçle alakalı da yaşadık maalesef.

"GÖÇMEN KONUSUNDA İNANILMAZ ŞEFFAFIZ"

  • Bizim göçle alakalı,
    diye 2015'te faaliyete geçirdiğimiz bir sistemimiz var ve
    haftalık oradaki verileri ayrıca alıp internet sitemizde de paylaşıyoruz.
    Yani bu,
    gibi nüfus kayıt sistemimizin bir benzeri, yabancıların bilgilerinin olduğu bir sistem.
    İçeriğinde düzensiz göç veri tabanı da var yani kaçak göçmenlerin de bütün bilgilerinin işlendiği bir sistem altyapısı var. Bu konuda inanılmaz şeffafız.
    "



#Net Bakış
#TVNET
#İsmail Çataklı
2 yıl önce