İçişlerinden 500 bin iş yerine korona denetimi

00:00, 16/11/2020, PazartesiG: Güncelleme: 04:48, 16/11/2020, Pazartesi
Yeni Şafak
İçişlerinden 500 bin iş yerine korona denetimi
Amasya'da ekipler pazar girişinde esnafın ve vatandaşların ateşini ölçtü, maske kontrolü yaptı.

Ülke genelinde gerçekleştirilen “Koronavirüs Salgını Denetimleri”nin sonucu İçişleri Bakanlığı tarafından açıklandı. Ekiplerin yaptığı denetimlerde; 67 bin 689 şehirler arası toplu ulaşım aracı, 152 bin 261 şehir içi toplu ulaşım aracı, 73 bin 847 ticari taksi, 12 bin 627 pazaryeri, 500 bin 863 kalabalık cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde bulunan iş yeri kontrol edildi.

İçişleri Bakanlığı, 6-13 Kasım tarihlerinde, toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, pazaryerleri ve kalabalık cadde, bulvar ve sokaklarda yapılan kapsamlı “Koronavirüs Salgını Denetimleri”nin sonucunu açıkladı.
Denetimlerle ilgili valiliklere gönderilen genelge çerçevesinde il ve ilçelerde 6-13 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde, günlük yaklaşık 42 bin 407 personelin görev aldığı 12 bin 927 ekip oluşturuldu.
Ekiplerin yaptığı
denetimlerde;
67 bin 689 şehirler arası toplu ulaşım aracı, 152 bin 261 şehir içi toplu ulaşım aracı, 73 bin 847 ticari taksi, 12 bin 627 pazaryeri, 500 bin 863 kalabalık cadde, bulvar ve sokaklar üzerinde bulunan iş yeri kontrol edildi.

4 BİN 857 KİŞİYE CEZA KESİLDİ

  • Yapılan kontrollerde alınan tedbirlere aykırı hareket eden, 991 şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım aracı ile ticari taksi seferden men edildi.
    Ayrıca 36 bin 873 iş yeri tedbirlere uymadığı için uyarıldı. 107 iş yeri faaliyetten men edilirken, 40 bin 857 kişinin maske zorunluluğuna uymadığı, 389 kişinin ise HES kodu olmadan seyahat ettiği tespit edildi.
    Tedbirlere aykırı hareket edenlere idari para cezası uygulandı. Tedbirlere uymadığı tespit edilen 4 bin 922 kişiye ceza uygulanarak, suç duyurusunda bulunuldu.
Ülke genelinde alınan koronavirüs tedbirlerine pazar yerlerine HES koduyla giriş de eklendi. Bu kapsamda Amasya’da il genelinde kurulan semt pazarlarının girişinde HES kodu sorgulaması yapıldı.
Ayrıca ekipler Kovid-19 tedbirleri kapsamında pazar girişinde esnafın ve vatandaşların ateşini ölçtü, maske kontrolü yaptı. Bilecik Bayırköy’de de her hafta kurulan pazar öncesi tezgah açacak pazarcıların ilk önce ateşi zabıta ekiplerince ölçüldü.
Aynı hassasiyeti pazara gelen vatandaşlara da uygulayan ekipler, sosyal mesafe kuralı nedeniyle pazara sınırlı sayıda kişi aldılar. Pazaryeri ilçesinde ise kurulan pazara vatandaşlar 25’şer kişilik gruplar halinde alındı. Pazara giren vatandaşların ilk önce ekipler tarafından ateşleri ölçülürken, ardından dezenfekte edildiler.


SİGARA YASAK

  • Kırıkkale’de koronavirüs tedbirleri kapsamında sigara yasağının başladığı semt pazarlarında denetim yapıldı.
    Maske, sigara, mesafe ve hijyen denetimi yapan ekipler, vatandaşları anonslarla uyardı. Vatandaşlar, kontrollü sosyal hayat döneminde koronavirüs vaka artışının önüne geçmek amacıyla getirilen sigara yasağından oldukça memnun kaldığını söyledi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026