|

İl il FETÖ operasyonları: 03.08.2016

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından harekete geçen güvenlik güçleri FETÖ'nün Türkiye'deki mensuplarına yönelik operasyonlar başlattı. Tüm hızıyla süren operasyonlar kapsamında çok sayıda terörist tutuklandı, gözaltılar ise sürüyor.

Yeni Şafak
09:46 - 3/08/2016 mercredi
Güncelleme: 13:02 - 3/08/2016 mercredi
Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken, 23 kişinin arandığı öğrenildi.
Aksaray merkezli 8 ilde FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 kişi gözaltına alınırken, 23 kişinin arandığı öğrenildi.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye'nin 81 ilinde güvenlik güçleri operasyonlar başlattı. Örgütün kritik isimleri bir bir tutuklanırken, gözaltıların sürdüğü bildirildi. 3 Ağustos'ta şafak vakti başlayan operasyonları güvenlik güçlerinin kararlılıkla yürüttüğü öğrenildi.




Kayseri: Anadolu Hukuk Derneği'nde gözaltı

Kayseri'de FETÖ / PYD terör örgütüne üye olmak ve yardım yataklıkta bulunma iddiaları çerçevesinde Anadolu Hukuk Derneği'ne bağlı 18 avukat bu sabah yapılan operasyonla gözaltına alındı. Zanlı avukatlar sağlık kontrolünün ardından, emniyet müdürlüğüne getirilip ifadeleri alınarak mahkemeye çıkarıldılar.









Karabük: FETÖ'cü imam tutuklandı

Karabük'te FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan operasyonlar neticesinde gözaltına alınan muhasebeci Musa Hakan H. ve imam Salih K. ile Y.D., R.K., M.G. ve A.G. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adliyede ifadeleri alınan zanlılardan Musa Hakan H. ve Salih K. tutuklandı. Y.D. ve R.K. adli kontrol şartıyla, M.G. ve A.G. ise serbest bırakıldı.






Nevşehir: Üç kritik tutuklama

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında Kozaklı Belediyesi nikah memuru Ü.Ü, un fabrikasında gıda mühendisi ve aynı zamanda bir mağaza işletmecisi U.Y. ve serbest meslek sahibi Ş.Ü. tutuklandı.



  1. Tokat: Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde soruşturma
  2. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ mensubu bir grup cuntacının darbe girişimi sonrasında Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde çalışan 14 kişi gözaltına alındı. Dekanların istifası ile birlikte görevinden istifa eden Rektör Yardımcısı K.K.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şahısların iş yerleri, ev ve araçlarında arama yapıldı. Bazı dosya ve dokümanlara el konuldu. Şahısların emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi. Firari olarak aranan 4 kişinin yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Manisa: 37 komiser yakalandı

Manisa merkezli 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 37 komiser ve komiser yardımcısı gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada Manisa, Aydın, Elazığ ve Bitlis'te eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 37 komiser ve komiser yardımcısı gözaltına alındı. Şüphelilerin, "terör örgütüne üye olmak", "örgüt içerisindeki eylem ve faaliyetlere katılmak" ve "emniyet içinde faaliyet göstermek" iddiasıyla yakalandığı bildirildi.







Şanlıurfa: Üniversite Rektörlüğü açıkladı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Harran Üniversitesinde (HRÜ) görevli aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 37 kişi daha açığa alındı. HRÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, üniversite bünyesindeki FETÖ soruşturma çerçevesinde akademisyenlere yönelik operasyonların sürdürüldüğü belirtildi.





Operasyonlar sürüyor...








İl il FETÖ operasyonları: 01.08.2016




#FETÖ operayonları
#Darbe girişimi
il y a 8 ans