|

İl il FETÖ operasyonları: 06.08.2016

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dört bir yanında örgüte yönelik operasyonlar sürüyor. Terör örgütüne büyük darbe vuran operasyonlar bugün de devam ediyor.

Yeni Şafak
10:28 - 6/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:53 - 6/08/2016 Cumartesi
Konya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 77 kişiden 29'u adliyeye sevkedildi.
Konya'da FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 77 kişiden 29'u adliyeye sevkedildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, Antalya'da 18 öğretmen tutuklandı.



Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, Polis Akademisi, Türk Silahlı Kuvvetleri, adli, sağlık ve eğitim kurumlara başarılı öğrencileri seçtikleri gerekçesiyle gözaltına alınan, örgütün bazı okullarında görevli 25 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı.



Samsun: FETÖ üniversitesi kapatıldı


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından OHAL kararnamesiyle kapatılan Canik Başarı Üniversitesinin Ondokuz Mayıs Üniversitesine (OMÜ) devrinin tamamlandığı bildirildi.



Ordu: 17 kişi tutuklandı


Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan aralarında kapatılan ORİŞAD yönetici ve üyesi iş adamı, doktor ve öğretmenlerin bulunduğu 17 kişi, dün gece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



İstanbul'da dershane baskını


15 Temmuz akşamı hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ/PDY'ye ait eğitim kurumlarına tüm yurtta el konulmasının ardından Gaziosmanpaşa'da da bu yapıyla ilişkili kurumlar tek tek kapatılıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi ekipleri, Fen Bilimleri Dershanesi'ne baskın yaparak bu kurumu kapattı.



Bursa: İş adamları ile birlikte 8 tutuklu


Bursa'nın İnegöl ilçesi'nde, 15 Temmuz'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 8 kişi tutuklandı.



Eskişehir: Gülen'in yakını yakalandı


Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerin düzenlediği operasyonda Fethullah Gülen'in kuzenin oğlu Nurettin Sait Avcı yakalandı.



Konya: 77 kişiden 29'u tutuklandı


Konya'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkartılan 77 kişiden gözaltına alınan 29 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 26'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



Siirt: 77 asker tutuklandı


Siirt'te FETÖ'nün darbe girişimi soruşturmasında gözaltına alınan 77 askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Askerler, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kentte, 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan asker sayısı ise 274'e yükseldi. Soruşturma kapsamında firari olan 17 askerin yakalanması için de çalışma başlatıldığı öğrenildi.





































#FETÖ
#Operasyon
8 yıl önce