|

İnönü'den Sarıgül'e ağır suçlamalar

Nişantaşı'nın yılbaşı hazırlıklarıyla ilgili eleştirilere yanıt veren Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Sarıgül dönemine ilişkin çok ağır ifadeler kullandı. İnönü'nün “Kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ağır bir borç yükü altına sokulmuş” sözleri, bir süredir devam eden Emir Sarıgültartışmalarını farklı bir boyuta taşıyacak.

15:49 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 18:12 - 14/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Nişantaşı'nda bu sene, yılbaşı eğlencesinin olmaması ve yılbaşı aydınlatmasının olmaması nedeniyle bir kaç gündür medyada yer alan haberlerle ilgili açıklama yaparak gelen eleştirilere yanıt verdi. İnönü, yaptığı yazılı açıklamada Sarıgül dönemine atıfta bulunularak kamu kaynaklarının çarçur edildiğini söyledi.  İnönü, yaptığı açıklamada, kendilerine muhalif olan çevrelerin, eleştiri ve saldırılarına dayanak oluşturacak malzeme bulmakta zorlandıkça halkı ve medyayı kışkırtmaya yeltendiklerine dikkat çekti.


İşte Hayri İnönü'nün açıklaması:


Kamu kaynakları çarçur edilmiş

Kamu kaynaklarının duyarsızca cadde ve sokaklara attıkları birkaç halı parçası ve yapay ışıklandırmayla harcanarak Nişantaşımızı aydınlattıklarını mı sanıyorlar? Şişli Belediyemiz ağır borç yükü altında bulunmasaydı, Şişli halkımızın yaşam standardı en azından yoksulluk sınırının biraz daha üzerinde olabilseydi, biz sizler için bugüne kadar yapılandan çok daha coşkulu eğlence programları düzenlerdik. Ancak yıllarca kırmızı halı ve süs lambalarıyla halkımıza göstermelik bir şaşa sunulurken, kamu kaynakları çarçur edilmiş, belediyemiz ne yazık ki ağır bir borç yükü altına sokulmuştur. Öyle ki sadece Nişantaşı semtimizin kırmızı halı ve süs lambaları için milyonlarca lira harcama yapıldığı saptanmıştır."


İnönü, hizmet sözüyle göreve geldiğini, birtakım gerçekleri göz ardı edip aynı yanlışlara devam etmeye vicdanının ve ideolojik anlayışının izin vermediğini vurgulayarak, Nişantaşı sakinlerine şöyle seslendi:  


Nişantaşı'nı birlikte süsleyelim

"Belediyemizin içerisinde bulunduğu borç yükü bilgisini sizlere verdim. Buna rağmen bu yıl da halı ve lamba süslemeleri için milyonlarca lira borçlanarak harcama yapılmasına rıza gösterebilecek misiniz? Sizlerle empati kuruyorum ve buna rıza göstermeyeceğinizi biliyorum. Eğer isterseniz gelin, Nişantaşı eğlence geleneğimizi imece yöntemiyle gerçekleştirelim. Nişantaşı halkı ve esnafının işbirliğinde örnek bir model geliştirelim ve Nişantaşı'nı birlikte süsleyelim, eğlence ve coşkuyu birlikte paylaşalım."

#hayri inönü
#mustafa sarıgül
#emir sarıgül
#şişli belediyesi
#yılbaşı açıklaması
9 yıl önce