|

İş adamını kaçıran örgüt üyelerine hapis

Diyarbakır'da Silvan Barajı'nda beton santrali ve elek işlerini üstlenen taşeron firmanın sahibini ve güvenlik görevlisini, terör örgütü PKK adına kaçırdıkları gerekçesiyle yargılanan sanıklardan biri müebbet, diğeri 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Firma sahibi C.T ifadesinde, terör örgütü tarafından 17 gün alıkonulduğunu ve baraj inşaatında görev almaması için tehdit edildiğini anlattı.

Yeni Şafak
14:51 - 8/07/2015 среда
Güncelleme: 11:53 - 8/07/2015 среда
AA

Diyarbakır'da 9 Ağustos 2014'te Silvan'ın Bayrambaşı Mahallesi yakınlarında yapımı devam eden baraj inşaatının beton santrali ve elek işlerini üstlenen taşeron firmanın sahibi C.T ve güvenlik görevlisi M.E'yi araçlarını durdurarak, uzun namlulu silahlarla kaçırdıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan Sadık Nakçi ve Mehmet Öner'in yargılanmasına devam edildi.



Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanıklardan Nakçi ve Öner hazır bulundu.



Mahkeme heyetine hazırladığı mütalaayı sunan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ile "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından cezalandırılmalarını talep etti.



Sanıklar Nakçi ve Öner, savunmalarında atılı suçlamayı kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.



Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından sanık Nakçi'yi, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Cebir kullanmak suretiyle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak", "Silahlı birden fazla kişiyle yol kesmek", "Suç örgütünün oluşturduğu korkutucu gücü kullanarak yağma" suçlarından müebbet ve 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.



Diğer sanık Öner'e de "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.



"17 gün mağarada kaldım"


Taşeron firma sahibi C.T, dava dosyasında yer alan ifadesinde, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirtti.



Aracıyla Silvan'a giderken otomobille yollarının kesildiğini ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan kişilerce kaçırıldığını ifade eden C.T, yaşadıklarını şöyle anlattı:



"Benimle birlikte alıkonulan M.E'yi serbest bıraktılar. Beni dağa çıkarıp mağarada tuttular. 17 gün boyunca mağarada kaldım. Benden baraj inşaatında görev almamamı ve inşaatın durdurulmasını istediler. Günler sonra bırakıldım."



#diyarbakır terör
#terör adam kaçırma
#pkk tehdit
#terörist hapis cezası
9 лет назад