|

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı: Kılıçdaroğlu'nun iddiaları işgal daveti

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, TVNET canlı yayınında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü kampanyaları eleştirdi. Şamlı, "Birisi çıkıp devletin bir kurumunu toptan suçladıktan sonra 'Uluslararası kuruluşlar gelsin bunu denetlesin' diyorsa, ben orada bir işgal daveti görürüm." ifadelerini kullandı.

00:30 - 24/11/2022 Perşembe
Güncelleme: 00:58 - 24/11/2022 Perşembe
Yeni Şafak
​İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı.
​İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Yasin Şamlı.

İstanbul 2 No'lu Barosu Başkanı Avukat Yasin Şamlı, TVNET'te yayınlanan Sert Sorular programında Taha Hüseyin Karagöz'ün konuğu oldu.

1 Kasım tarihinde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü kampanyayla ilgili,
"Bu sözler kampanyanın bir parçası olabilir. Kılıçdaroğlu'nun kendi fikri olduğu kanaatinde değilim bu iftiralar bir yerde üretiliyor."
diyen Şamlı, bunun siyaset yapmaya girip girmediğine ilişkin soruyu yanıtladı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN İDDİALARI İŞGAL DAVETİ"

"İzleyicilerimizin vicdanına soruyorum, bir ülkenin silahlı kuvvetleri kimyasal silah kullanılıyor demişse veya emniyet güçleri kim olursa olsun Sayın Kılıçdaroğlu olabilir veya başkası olabilir, emniyet güçleri uyuşturucu ticareti yapıyor demişse bunun ispatı gerekmez mi?"
diyen Şamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
  • "Bakın burada devletin kurumu toptan suçlanıyor. Şöyle bir şey olabilir bakın, diyelim ki bir kişi çıkıyor ve diyor ki falan yetkili şu şekilde bir hukuka aykırılık yapmıştır ve bunu Türkiye'de ilgili merceğe şikayet ediyor, bu olabilir. Buradan hukuka ve adalete ulaşılabilir. Ama birisi çıkıp da Türk Silahlı Kuvvetlerini, veya devletin bir kurumunu toptan suçladıktan sonra, uluslararası kuruluşlardan yardım istiyorsa, uluslararası kuruluşlar gelsin bunu denetlesin diyorsa, ben orada bir işgal daveti görürüm.Bu çok net bir işgal daveti görürüm.
    Ben kendi devletimin bir kurumuna bir organına, mesela yargısına güvenmeyeceğim ama uluslararası yargı mercilerine güveneceğim öyle mi?"







#Yasin Şamlı
#Sert Sorular
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
1 yıl önce