|

İstanbul'a yarın kar geliyor

Türkiye özlemle beklediği karlı günlere kavuştu. Vatandaş geç gelen kış mevsimi sonrası kar yağışını mutlulukla karşıladı. İstanbul'a ne zaman kar yağacağı meteoroloji tahminleriyle netlik kazanırken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da İstanbulluları kar yağışına karşı uyardı. Yarından itibaren Türkiye'nin 72 şehrinde kar beklenirken meteoroloji mühendisi Orhan Şen, “Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi, salı hatta çarşamba da var. Sömestir tatiline pazartesiyi de katsak iyi olur” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 4/02/2023 Cumartesi
Güncelleme: 12:40 - 4/02/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye’nin beklediği kar yağışı şubat ayıyla birlikte yurdun birçok bölgesinde etkili oldu. Özellikle Doğu ve Karadeniz bölgelerindeki kalın kar örtüsü şehirleri beyaza bürüdü. Geç gelen kış mevsimi sonrası kar yağışını mutlulukla karşılayan vatandaşlar bu anları ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekildi. Yarıyıl tatilindeki çocuklar da kızak ya da poşetlerle kayarak eğlendi. Kurak geçen ayların ardından İstanbul'da da kar yağışı müjdesi vatandaşları sevindirdi. İstanbul'a ne zaman kar yağacağı meteoroloji tahminleriyle netlik kazanırken İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da kar yağışı için tarih verdi.

Ankara’nın ardından Eskişehir’de de kar hasreti son buldu. Dün sabahın erken saatlerinde lapa lapa yağan kar, şehir merkezinde kartpostallık manzaralar oluşturdu. Beyaz manzarayla karşılaşanlar ise fotoğraf çekinerek ve yürüyüş yaparak yağışının tadını çıkardı. Hava sıcaklığının 0 derece civarında seyrettiği kent, kısa süreli sağanak kar yağışının ardından adeta beyaza büründü. Ankara’nın Pursaklar ilçesinde de kartopu oynamak isteyen vatandaşlar, belediye ekiplerinin karları temizlememelerini isteyerek kar küreme aracının önünü kestiler.

Ankara.

VALİ YERLİKAYA İSTANBULLUYU UYARDI

Meteoroloji tahminlerine göre özellikle yarından itibaren yeni haftada Türkiye’nin 72 şehrinde kar bekleniyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi bekleniyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Cumartesi ve pazar günü karla karışık yağmur beklenmektedir. Lütfen tedbirli ve dikkatli olalım” dedi. Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen de sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, pazar gününe dikkati çekti. Şen, “İstanbul’da pazar, pazartesi kar var, yerde tutar. Sıcaklık 2-3 dereceye kadar düşer. Pazar evinizde oturun kar var. Pazartesi salı hatta çarşamba da var. Sömestir tatiline pazartesiyi de katsak iyi olur. Pazar pazartesi salı Anadolu’da da kar var. Bu günlerde kıyılar hariç yerde kar örtüsü artar” dedi.

Bitlis.
#İstanbul
#Hava Durumu
#Kar
1 yıl önce