|

İstanbul'da AK Parti'li belediyelerin karla mücadelede seferberliği

İstanbul’da etkili olan karla mücadelede, İBB yönetimi yetersiz kalsa da ilçe belediyelerinde yoğun bir çalışma sürdürülüyor. AK Parti'li belediyelerde, olumsuz hava koşullarına karşı mağduriyet yaşanmasının önüne geçebilmek için gece boyunca da devam eden yoğun bir kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Yollarda mahsur kalanlara gıda ikramı yapıldı. Belediye hizmet binaları, vatandaşların kullanımına açıldı.

11:53 - 25/01/2022 Salı
Güncelleme: 13:07 - 25/01/2022 Salı
Yeni Şafak
Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.
Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, günler öncesinden yapılan kar yağışı uyarılarına rağmen yeterli önlem almadı. Üstüne CHP'li İBB yönetimi, yeterli tuzlama çalışması yapmayıp geçmiş dönemde gösterilen yoğun mücadelenin de üstünü örtmeye çalıştı.

AK Parti yönetimindeki bazı ilçe belediyeleri ise mağduriyetlerin önüne geçebilmek için gün boyu yoğun çalışma gerçekleştirdi.

ÇALIŞMALAR GECE DE SÜRDÜ


Esenler Belediyesi, kar yağışının başından beri kar küreme araçları ve tuzlamayla yolları açmak için mücadele gösterirken, çalışmalarını gece saatlerinde de sürdürdü.

Yollarda mahsur kalanlar için gençlik merkezleri hazır hale getirildi. Esenler’den geçen tüm yolculara sıcak çorba ikramı yapıldı.

Hastaneye ulaşamayanlar, zabıta ekiplerinin yardımıyla götürüldü.

Bağcılar Belediyesi de gün boyunca kar küreme, tuzlama ve temizleme çalışması yaptı.

Yolda mahsur kalanlara aç kalmamaları için gece boyunca ikram yapıldı.

ARALIKSIZ TUZLAMA ÇALIŞMASI

Üsküdar Belediyesi tarafından da aralıksız şekilde ana arterlerde yürüme alanlarında ve kaldırımlarda küreme çalışması yapıldı. Gece boyu birçok noktada sıcak çorba sunuldu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gece 3 saatlerinde 500 personel ve araçla sahada olduklarını duyurdu. Türkmen çalışmaları da bizzat takip etti.

BELEDİYE BİNASINDA AĞIRLANDILAR

Tuzla'da da vatandaşlara çorba ve sandviç ikramında bulunuldu. Kar küreme, tuzlama çalışmaları ara ve ana caddelerde aralıksız yapıldı.


Trafikte kalanlar için Orhanlı ek hizmet binası ve belediye binası hazır hale getirildi.

Zeytinburnu'nda da ekipler karla kaplanan yolları gün boyu açmak için mücadele gösterdi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde çalışmalara katıldı.

Kaldırımdaki buzlar da küreklerle kazındı.


#AK Parti
#Belediye
#Kar
#İstanbul
2 yıl önce