|

Meteoroloji ve AKOM uyardı: İstanbul'da kar ne kadar sürecek?

İstanbul'da beklenen kar yağışı sabah saatlerinde etkisini gösterirken kısa süre içerisinde il geneli de beyaza büründü. Peki İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı ne kadar sürecek? Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM'dan peş peşe kar uyarısı geldi. Sıcaklıkların hızla düşmesi beklenirken yağışların da Cuma gününe kadar etkisini göstermesi bekleniyor. İşte yapılan son tahminlere göre il il hava durumu..

08:29 - 24/03/2021 Çarşamba
Güncelleme: 08:30 - 24/03/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Beklenen kar yağışı İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttırdı.
Beklenen kar yağışı İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttırdı.

İstanbul ve Ankara'da kar yağışı etkili. Meteoroloji hava durumu raporunda iki kent için uyarıda bulunmuştu. Ankara'da akşam, İstanbul'da ise gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

Meteoroloji bugün İstanbul'da karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar beklendiğini duyurdu. Ankara'da ise kar yağışı aralıklarla etkili olmaya devam edecek.

SICAKLIKLAR DÜŞECEK

AKOM'dan yapılan açıklamada ise; sıcaklıkların, Çarşamba günü akşam saatlerine kadar azalarak kış değerlerine gerileyeceği ve kent genelinde karla karışık yağmur ile kar yağışı geçişleri yaşanabileceği aktarıldı.

CUMA GÜNÜ BÖLGEYİ TERK EDECEK

Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının Cuma sabah saatlerine kadar etkili olmaya devam edeceği, ardından bölgeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Önümüzdeki hafta sonu itibari ile sıcaklıkların tekrardan bahar değerlerine yükselmesi bekleniyor” ifadelerine yer verildi.



Meteorolojinin 5 günlük hava durumu tahminleri..






Ülkemiz genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı Ege, Akdeniz kıyı kesimi, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ve güneydoğusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. İç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu Akdeniz iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında ve güneydoğusunda
kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, kar yağışı beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı,
yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde çok kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu2nun doğusunda yüksek kar örtüsü olan dik yamaçlarda çığ oluşma riskine karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.



#İstanbul kar yağışı
#İstanbul hava durumu
#Kar ne kadar sürecek
#Ankara hava durumu
#Ankara kar yağışı
#Meteoroloji
#Beş günlük hava durumu raporu
#İzmir hava durumu
3 yıl önce