İstanbul'da vatandaşları isyan ettiren görüntü: Göçbeyli ve Ballıca’nın kanalizasyon atığı foseptik yerine Ömerli Barajı’na akıyor

12:42, 10/08/2021, SalıG: Güncelleme: 12:52, 10/08/2021, Salı
IHA
İstanbul'da vatandaşları isyan ettiren görüntü: Göçbeyli ve Ballıca’nın kanalizasyon atığı foseptik yerine Ömerli Barajı’na akıyor
Göçbeyli ve Ballıca’da kanalizasyon atıklarının aktığı dereler görüntülendi.

Pendik’te bulunan Göçbeyli ve Ballıca köylerinde evlerin ve ahırların kanalizasyon giderleri, Ömerli Barajına bağlanan dereye akıyor. Bölgede arıtma ve temizleme işlemi yapılmaması nedeniyle derelerden Ömerli Barajı'na su değil adeta zehir akıyor. Derelerde ayrıca balık ölümlerinin de yaşandığı gözleniyor. Durumdan şikayetçi olan köy sakinleri durumu İSKİ’ye bildirdiklerini, fakat kendileriyle ilgilenilmediğini belirtiyor.

İstanbul Pendik’te bulunan Göçbeyli ve Ballıca köylerinde evlerin ve ahırların kanalizasyon atıklarının, Ömerli Barajına bağlanan dereye aktığı iddia edildi.
Yerel halkın iddiasına göre evlerin ve ahırların kanalizasyon giderleri, bölgede hiçbir arıtma ya da temizleme projesi olmadan direkt olarak dereye akıyor.
  • Kanalizasyonun aktığı derede ise balık ölümlerinin yaşandığı görüldü. Kanalizasyonun aktığı dereden Ömerli Barajına ise adeta zehir akıyor. Bölge sakinleri kendileriyle iletişime geçilmesine rağmen duruma müdahale etmemeleri nedeniyle İSKİ’ye tepki gösterdi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/52/resized_080e2-A390004_12.jpg

Arıtma tesisi yapmak için çukur kazıldı, çalışmalar yarıda kaldı

Göçbeyli köyü sakinleri, konuyla ilgili İSKİ ile iletişime geçtiklerini, fakat kimsenin duruma müdahale etmemesi nedeniyle dereden Ömerli Barajına kanalizasyon atıklarının akmaya devam etiklerini belirtti.

Öte yandan Ballıca köyünde yaklaşık 2 yıl kadar önce bölgeye arıtma tesisi yapmak amacıyla çukur kazıldığı ve derenin o çukura bağlandığı, fakat çalışmalara devam edilmemesi nedeniyle dereye hala kanalizasyon atıklarının aktığı iddia edildi.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_f5e56-A390004_20.jpg

Göçbeyli sakinlerinden Recep Şahin , “Burası Göçbeyli Deresi. Bu akan zehirle ilgili muhtarla birlikte yetkililere haber verdik. İSKİ’den bir yetkili geldi. Dedim ki “burada bu sorun var, en büyük sorunu da ben yaşıyorum ve İstanbul’a akıyor”. O da “Bu senin sorunun değil, bu suyu İstanbul’a içiremeyiz” dedi.

Bir yıl oldu ama bir daha ne arayan soran var ne gelen var, kimse ilgilenmiyor. Buraya tüm bu köyün ve yapılan çiftliklerin pislikleri, bütün giderler Göçbeyli Deresinden Ömerli Barajı’na bağlanıyor. Hiçbir şekilde arıtma yok, direkt gidiyor. En ufak müdahale yok direkt Göçbeyli Deresi’ne gidiyor. Ben bu köyde oturuyorum ve görüyorum dereye akıyor ve bu altyapı yapıldıktan sonra hepsi bütün çiftlikler buna bağlandı. Arıtma yapılması için çok başvuruda bulunduk. Kimse gelip gitmiyor bizle ilgilenmiyor. Mağduruz sorunumuz bu” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_44605-A390004_04.jpg

"İSTANBUL HALKI ZEHİR İÇİYOR"

Duruma tepki gösteren Göçbeyli sakini Yahya Güzelbey,
“Arkamda görmüş olduğunuz dereye su değil zehir akıyor. Tüm İstanbul halkı zehir içiyor”
diye konuştu.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_e60b7-A390004_17.jpg

Ballıca’da ikamet eden Aysel Altınkum ise, “Ballıca Köyü’nde ikamet etmekteyim aynı zamanda burada esnaflık yapıyoruz. İki yıl önce köyümüzün altyapı çalışmalarına başlanmış olup altyapı çalışmaları tamamlanmıştır ve kanalizasyonlarımız şurada açılmış olan ve arıtma tesisi yapılacağı söylenen çukura bağlanmıştır. Burada evimizin kanalizasyonlarının aktığı çukura herhangi bir arıtma tesisi yapılmadığı gibi buradaki köy kanalizasyonu bu dereye akıtılmaktadır.

Derenin bağlantısı hepimizin kullanmış olduğu Ömerli Barajı’dır. Ömerli Barajı’na şu an kirli su karışmakta ve hepimiz bu kirli suyu kullanmaktayız. İSKİ yönetimi bununla ilgili hiçbir şey yapmamaktadır. Biz iki senedir köylü olarak ve muhtarlık olarak defalarca kendilerine şikayette bulunmamıza rağmen defalarca arıtma tesisinin tamamlanmasını söylememize rağmen herhangi hiçbir dönüş olmamıştır ve çalışmaya hiçbir şekilde başlanmamıştır” dedi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_71505-A390004_13.jpg

Öte yandan arıtma tesisi yapma amacıyla kazılan ve çalışmaların yarıda bırakıldığı çukur ile kanalizasyon atıklarının aktığı dere drone ile havadan görüntülendi.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_fc062-A390004_10.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/08/10/12/46/resized_337bc-A390004_06.jpg





Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026