|

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu muhalefete sert sözlerle yüklendi: Akşener de Kılıçdaroğlu da istifa etmeli

Seçim sürecinde terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Millet İttifakı'na dahil olması sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, seçim sonuçları üzerinden Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Muhalefet kanadının AK Parti'nin 21 yıl önce aldığı oy oranına düşmesine sevindiğini söyleyen Ağıralioğlu, "Aklımızla dalga geçmeyin, ümitlerimizin canına okudunuz" dedi. Muhalefet kadrolarında değişiklik yapılmamasına değinen Ağıralioğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini vurgulayıp, "Akşener kaybedeceğini bile bile seçime giren taraftı." dedi.

21:42 - 7/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 7/06/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Yavuz Ağıralioğlu, Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun kaybedeceğini bile bile seçime girdiğini söyledi.
Yavuz Ağıralioğlu, Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun kaybedeceğini bile bile seçime girdiğini söyledi.

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giderek cumhurbaşkanı ve milletvekillerini seçti. Sandıktan Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan büyük bir zaferle ayrıldı. Muhalefet kanadı, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı yüzde 48'lik oy oranını 'zafer' diyerek güzelleme telaşına girdi. Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen tüm 'istifa' çağrılarına kulak tıkarken parti yönetimini görevden alarak kendisine yakın isimlerle yönetim kurdu. CHP'li siyasetçiler ve CHP yandaşı medya da seçimlerde alınan yenilgiyi 'AK Parti'nin oyu düştü' diyerek aklamaya çalıştı.

Seçim sürecinde terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Millet İttifakı'na dahil olması sonrası İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, seçim sonuçlarını CNN Türk canlı yayınında değerlendirdi.

İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu muhalefete sert sözlerle yüklendi

Muhalefet kanadının AK Parti'nin 21 yıl önce aldığı oy oranına düşmesine sevindiğini söyleyen Ağıralioğlu,
"Aklımızla dalga geçmeyin, ümitlerimizin canına okudunuz"
dedi.
CHP'nin Kılıçdaroğlu'nun aldığı yüzde 48'lik oyu zafer naraları ile kutladığını söyleyen Ağıralioğlu,
"21 sene iktidarda kalmışlar, yıllar sonra girilen seçimde aynı oyu almışlar. Muhalefetin tesellisi de 'dağıldılar', buna dağılmak diyorlar. 50-55 senedir yüzde 20-25 bandında kaldı CHP, 'oyumuzu koruduk' diye zafer naraları atıyor. Aklımızla dalga geçmeyin."
diye konuştu.


"Ben de Erdoğan'dan tarafım, bu muhalefet kalsın ki biz ellerinden alalım"

Muhalefetten kopan bir siyasetçi olarak artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında yer alıp muhalefete karşı duracağını söyleyen Ağıralioğlu,
"Ben de muhalefet tarafından iktidarın yaptıklarına doğru destek vereceğim. Hükümet doğru yaparsa destek, yanlış yaparsa muhalefet edeceğim. Tayyip Bey'in yanına ben de eklendim. Muhalefete 'aman gitmeyin' diyorum. İktidarı sizin yüzünüzden kaybettik, durun muhalefeti sizin elinizden alalım. Önce namuslu milletin hissiyatını doğru okuyan bir muhalefet sonra şerefli bir iktidar. Bu alanı elimizde bulundurmanın imkanı bu arkadaşların böyle yapmaya devam etmesi."
ifadelerini kullandı.

"Akşener de Kılıçdaroğlu da istifa etmeli"

Muhalefet kadrolarında değişiklik yapılmamasına değinen Ağıralioğlu, Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini vurgulayıp,
"Akşener kaybedeceğini bile bile seçime giren taraftı."
dedi.
Eski vekil,
"Genel başkanlar kalacak. Kılıçdaroğlu ve Akşener'in istifa etmesi gerektiğini düşünüyorum. Meral Hanım bu sonuçları bilen taraftı, Kılıçdaroğlu kazanacaklarını ümit eden taraftı. Akşener başarmanın yüzde 0 olduğunu bildiği halde, masadan kalktığı halde bunları yaşadı"
dedi.

#Yavuz Ağıralioğlu
#Meral Akşener
#CHP
#İYİ Parti
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Recep Tayyip Erdoğan
1 yıl önce