|

İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan CHP'ye HDP göndermesi: CHP devletimize parmak sallayanlara "Siz kimsiniz" diyebilmeli

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, TBMM yeni yasama yılı töreni öncesi yaptığı açıklamalarla HDP ile işbirliği yapan CHP'ye göndermede bulundu. Ağıralioğlu, "CHP, devleti kurmak vasfıyla belli bir eşikten sonra şöyle diyebilmelidir “Siz kimsiniz bizim devletimize parmak sallıyorsunuz". Biz zaten diyoruz" dedi.

17:26 - 1/10/2019 Salı
Güncelleme: 17:34 - 1/10/2019 Salı
Yeni Şafak
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, sıcak politik gündeme ilişkin mesajlar verdi.
İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, sıcak politik gündeme ilişkin mesajlar verdi.

TBMM Genel Kurul binası önünde kameralar karşısına geçen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, sıcak politik gündeme ilişkin mesajlar verdi.

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu özetle şu ifadeleri kullandı:

"CHP, devleti kuran irade olmak vasfıyla, devletin bütünlüğünü kast etmiş herkese çok ciddi terbiye edici cümleler kurmalıdır.

Mesela Leyla Güven’e biz zaten kurarız. CHP, devleti kurmak vasfıyla belli bir eşikten sonra şöyle diyebilmelidir “
Siz kimsiniz bizim devletimize parmak sallıyorsunuz. Biz bu devleti ne zorluklarla kurduk. 82 milyonun yaşadığı bu ülkeyi ne bedellerle kurduk
”.

Bu cümleler Kemal Bey’e de çok yakışır CHP’ye de çok yakışır.

  • CHP ile ittifak vazgeçilmez değil bizim için. Biz iktidar vizyonu olan bir partiyiz, kimsenin yedeği değiliz. 2023’e kadar çok sular akacak.

Şiddeti hak arama enstrümanı olarak kullanan kimseye yakınlık duymayız. Yakınlık duyana da yakınlık duymayız.



CHP devlet kurucusu vasfına sahiptir. HDP, PKK’nın kendisine açtığı alanda kuvvetlenme imkanı buldu. Şimdi devlete parmak sallıyorlar. Ben Leyla Güven’in kayyum atamaları süreci sonrasında kurduğu cümlelerin hepsini bu kapsamda görüyorum.

Seçilmiş olmak, suç işlemek özgürlüğünü vermez. Burası çadır devleti değil. Devletin kuralları adil olmayabilir, bunları değiştirebiliriz. Ancak kural adil değil diye devlete parmak sallamak anarşizmdir.

  • Bunu en fazla bilmesi gereken CHP’dir. 67 yıldır NATO müttefikiyiz biz. ABD, bizim kolordumuzun bile yapabileceği bir iş bahanesiyle, 67 yıllık müttefikini gözden çıkararak oradaki biz çapulcu topluluğuna devlet kurdurmaya çalışıyor"
#iyi parti
#yavuzağıralioğlu
#hdp
#chp
#ak parti
#cumhur
#millet
#ittifakı
5 yıl önce