|

İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı: Zihinsel engelli saldırgan Türk çalışanı ağır yaraladı

İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırıda bulunulduğu ve konsolosluk çalışanı Türk kadının ağır yaralandığı bildirildi. Saldırıya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Valiliği, zihinsel engelli saldırganın suç aletiyle birlikte gözaltına alındığını, yaralanan çalışanın da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını açıkladı.

18:27 - 1/08/2023 Salı
Güncelleme: 20:12 - 1/08/2023 Salı
Diğer
İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi.
İzmir'de İsveç Konsolosluğu'na silahlı saldırı düzenlendi.

İzmir'deki İsveç Konsolosluğu'nda silahlı saldırıda konsolosluk çalışanı bir vatandaş ağır yaralandı. Konak'ta yer alan konsoloslukta yaşananlara ilişkin İzmir Valiliği bir açıklama yaptı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Bulvarı'ndaki bina önünde zihinsel engelli Z.Ö'nün silahlı saldırısı sonucu Emine T. yaralandı.


Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan kadın, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Ağrı nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şüpheli Z.Ö. suç aleti tabanca ile gözaltına alındı.


Kadının Alsancak'ta bulunan İsveç Fahri Konsolosluğunda sekreter olarak çalıştığı belirtildi.


Polis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Saldırgan zihinsel engelli

Valilik, zihinsel engelli saldırganın suç aletiyle birlikte gözaltına alındığını, yaralanan çalışanın da Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındığını duyurdu.


Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İlimiz Konak ilçesinde, 01.08 2023 günü saat 12.45 sıralarında zihinsel engelli Z.Ö. isimli şahsın silahlı saldırısı sonucu E.T. isimli vatandaşımız yaralanmış olup, yaralı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştır.


Olayın faili ise suç aleti ile birlikte gözaltına alınmış ve konuyla ilgili adlî tahkikat başlatılmıştır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Adli soruşturma başlatıldı

Öte yandan saldırıyla ilgili soruşturma da başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir'de İsveç Fahri Konsolosluğu binası önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin adli soruşturma başlatıldığını bildirdi.


Tunç, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, silahlı saldırıyı şiddetle kınayarak, saldırıda yaralanan vatandaşa Allah'tan acil şifalar diledi.


Bakan Tunç, "Bu elim hadisenin aydınlatılması ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, sınırları içinde faaliyet gösteren misyonların da hak ve hukukunun koruyucusu, güvenlik güçlerimiz de huzurunun teminatıdır." ifadelerini kullandı.



#İzmir
#İsveç Konsolosluğu
#Silahlı Saldırı
9 ay önce