|

Kabe’ye hakaret edilmesine sessiz kalan Babacan ve İmamoğlu’ndan Boğaziçi’ndeki işgalcilere destek

Kabe’ye hakaret edilmesine ve bu provokasyona tepki gösteren Boğaziçili öğrencilerin fişlenmesine sessiz kalan Ali Babacan ile Ekrem İmamoğlu, rektörlüğü işgal etmeye kalkışanlar gözaltına alınınca ardı ardına açıklama yaptı.

01:03 - 2/02/2021 Salı
Güncelleme: 01:17 - 2/02/2021 Salı
Yeni Şafak
Ali Babacan ve Ekrem İmamoğlu
Ali Babacan ve Ekrem İmamoğlu

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör atamasını bahane ederek yürüyüş yapan ve polise saldıran provokatörler rektörlük binasını ablukaya altına almaya çalışmıştı. Yaşanan bu girişimin ardından güvenlik güçleri duruma müdahale ederek ablukayı dağıtmış, İstanbul Valiliği ise 159 provokatörün gözaltına alındığını duyurmuştu.

Bu gelişmenin ardından Kabe’ye hakaret edilmesine ve bu provokasyona tepki gösteren Boğaziçili öğrencilerin fişlenmesine sessiz kalan Ali Babacan ile Ekrem İmamoğlu, rektörlüğü işgal etmeye kalkışanlar gözaltına alınınca ardı ardına açıklama yaptı.

GENÇLERİ RAHAT BIRAKIN

Ali Babacan yaşananların ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur." ifadelerini kullandı.

BİRİLERİ İSTEDİ DİYE GENÇLER TUTUKLAMA KOLAYCILIĞINA HEBA EDİLEMEZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da gözaltılara tepki gösterenler arasında yerini aldı. İmamoğlu, "Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Diyaloğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek." açıklamalarında bulundu.


#Ali Babacan
#Ekrem İmamoğlu
#Boğaziçi Üniversitesi
3 yıl önce