|

Kaçak göçmenler pencereden sarkıttıkları çarşafla polisten kaçmak istediler

İstanbul Sultangazi'de düzenlenen operasyonlarda 500 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlarda pencereden aşağı çarşaf sarkıtarak kaçmaya çalışan iki kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı.

11:25 - 12/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 12:23 - 12/08/2021 Perşembe
DHA
Kaçak göçmenler pencereden sarkıttıkları çarşafla polisten kaçmak isterken görüntülendiler.
Kaçak göçmenler pencereden sarkıttıkları çarşafla polisten kaçmak isterken görüntülendiler.

İstanbul Sultangazi'de düzenlenen operasyonlarda 500 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenler sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.



Operasyonlardan birinde pencereden aşağı çarşaf sarkıtarak kaçmaya çalışan iki kişi polis tarafından kısa sürede yakalandı. Yangın merdivenlerden atlayarak kaçmaya çalışan kaçak göçmenler de görüntülendi.

15 mahallede eş zamanlı denetim yapıldı

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yabancı uyruklu kişilere yönelik ortaklaşa düzenledikleri denetimler sıklaştırıldı. İlçenin 15 mahallesinde eş zamanlı olarak ev ve iş yerleri denetlendi.



Denetimler kapsamında yurda kaçak yollardan giriş yapan ve kalış izni bulunmayan 500 göçmen yakalandı. 500 göçmenin, emniyetteki işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edileceği öğrenildi.


Kimi camdan kim yangın merdiveninde kaçmak istedi

Gece yapılan operasyon kapsamında ise önceden belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Saat 03.00'da gerçekleşen baskın sırasında birinci kattaki pencereden bağladığı çarşafı aşağı sarkıtarak kaçmaya çalışan iki kişi, kısa bir süre sonra ekipler tarafından yakalandı.


Operasyonlar sırasında çalıştıkları iş yerinin yangın merdiveninden atlayarak kaçmaya çalışan kaçak göçmenler de kameraya yansıdı.

#İstanbul
#Sultangazi
#Polis operasyonu
#Kaçak göçmen
#Çarşaf
3 yıl önce