|

Karadeniz planı başlamadan çöktü

İçişleri Bakanı Soylu, kaçakçılığı terörden bağımsız görmenin mümkün olmadığını belirtti: Kaçakçılık yollarını Karadeniz’e kaydırarak kaybettikleri finansman kaynaklarını geri kazanmaya çalışıyorlar. Bu yapılanmayı çok şükür henüz başlamadan çökerttik.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:04 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Van’ın İpekyolu ilçesinde düzenlenen “Kaçakçılık ve İstihbarat Koordinasyon Kurulu” toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, doğudan batıya doğal uyuşturucu akışı olduğu gibi, batıdan da doğuya doğru ve özellikle Türkiye’ye doğru sentetik uyuşturucu akışının olduğunu vurguladı. Bununla mücadele ettiklerini belirten Bakan Soylu, uyuşturucunun önemli miktarının Türkiye’de kaldığını, özellikle Türkiye’de kentlerin ve gençlerin hedeflendiğini, her iki yöndeki bu zehir ticaretinin terör örgütü PKK eliyle yürütüldüğünü aktardı.

ZEHİR TİCARETİNİ PKK YAPIYOR

PKK’nın zehir ticareti yaptığını bildiren Soylu, örgütün sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da 1990’ların başından beri uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 80’ini elinde tuttuğunu söyledi. PKK’nın bu ticaretten kazandığı parayla Türkiye’deki terör faaliyetlerini finanse ettiğini dile getiren Soylu, uyuşturucunun hem arzı hem de ticaretine karşı ciddi tedbirler aldıklarını, bunun da PKK’ya karşı yürüttükleri operasyonlarda sahaya olumlu yansıdığını belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucu ile mücadele konusunda gelecek dönemdeki stratejileri arasında diğer yıllardan farklı olarak kurumların ortak operasyonlarına daha çok ağırlık vereceklerini de söyledi.

KAÇAKÇILIK TERÖRLE BAĞLANTILI

PKK’nın Karadeniz Bölgesi’ne açılım stratejisini sadece terör faaliyeti bağlamında düşünmenin hata olacağını da kaydeden Soylu, “Burada kaçakçılık yollarını Karadeniz’e kaydırarak kaybettikleri finansman kaynaklarını geri kazanmaya çalışıyorlar. Bu yapılanmayı çok şükür henüz başlamadan çökerttik. Kaçakçılığı terörden bağımsız göremeyiz. Sadece terörle mücadele etmiyoruz. Terörün beslendiği ve beslediği suçları da bitirme yolunda başarılı sonuçlar alıyoruz” dedi. Toplantı basına kapalı devam etti.

  • İlk 8 ayda 13 ton eroin
  • Cerablus, Azez, Mare ve Afrin'de gerçekleşen dışarıya yönelik operasyonların özellikle uyuşturucuyla mücadele konusunda kendilerine destek olduğuna işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güncel rakamları paylaştı. 2017'de 17 bin 752 kilo eroin ele geçirilmesiyle Avrupa'nın en fazla eroin yakalayan ülkesi olduklarını kaydeden Soylu, bu yılın 8 aylık döneminde 13 bin 187 kilo eroin ele geçirdikleri bilgisini verdi.

#Süleyman Soylu
#Karadeniz
#PKK
6 yıl önce