|

Kaşıkçı için Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı

Suudi Arabistan'ın Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için Fatih Camiinde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yeni Şafak
13:05 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 17:21 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cemal Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı
Cemal Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için Fatih Camiinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Ayrıca Ankara'da Kocatepe Camiinde de Kaşıkçı için gıyabi cenaze namazı kılındı.


Öte yandan, Türk-Arap Medya Derneği (TAM) Başkanı Turan Kışlakçı da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'un yanı sıra Cemal Kaşıkçı için Mekke, Londra, Paris, Washington, İslamabad, Jakarta, Rabat, Tunus, Kuveyt gibi dünyanın dört bir yanındaki birçok şehirde gıyabi cenaze namazları kılınacağını bildirdi.


Kaşıkçının ailesi de sabah namazını müteakip Medine'deki Mescid-i Nebevi'de, cuma namazının ardından da Mekke'deki Mescid-i Haram'da gıyabi cenaze namazları kılınacağını ifade etti.


MEKKE VE MEDİNE'DE GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINACAK

Öldürülen gazeteci Kaşıkçı'nın oğlu Salah Kaçıkçı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, babası için sabah namazını müteakip Medine'deki Mescid-i Nebevi'de, cuma namazının ardından da Mekke'deki Mescid-i Haram'da gıyabi cenaze namazları kılınacağını ifade etti.


Salah daha önce yaptığı açıklamada ise babası için taziyelerin, cumadan pazar gününe kadar Cidde'deki evinde kabul edileceğini belirtmişti.




#Cemal Kaşıkçı
#gıyabi cenaze namazı
#Suudi Arabistan
#Mescid-i Nebevi
#Mekke
5 yıl önce