Katar'dan vefa göstergesi

Haber Merkezi
04:00, 16/08/2018, PerşembeG: Güncelleme: 08:06, 16/08/2018, Perşembe
Yeni Şafak
Katar'dan
vefa göstergesi
Katar Emiri Şeyh Temim - Berat Albayrak - Tayyip Erdoğan - Ali Şerif el-Emadi

Bir yıl önce Körfez ülkelerinin başını çektiği ablukayı Türkiye’nin verdiği destekle atlatan Katar'dan Türkiye'ye büyük destek geldi. Ankara’da Başkan Erdoğan ile 3,5 saatlik yemekte görüşen Katar Emiri Al Sani, Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırımı hızlıca hayata geçireceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Ankara'da kritik bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi.

Görüşme öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani'yi törenle karşıladı. Daha sonra ikili çalışma yemeğine geçti. Yemeğe Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-Emadi de katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen ve 3,5 saat süren basına kapalı görüşme sonrasında piyasalara müjde niteliği taşıyan bir bilgi paylaşıldı.

DOĞRUDAN 15 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim’in çalışma ziyareti çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Şeyh Temim’in görüşmede, Katar olarak Türkiye’ye 15 milyar dolar doğrudan yatırım yapacaklarını ve bunu hızlıca hayata geçireceklerini söyledi.

SOSYAL MEDYA’DAN JEST

Al Sani görüşmenin ardından sosyal medya hesabından dayanışma mesajı verdi. Al Sani , “Ümmetin sorunları ve Katar’ın yanında duran Türkiye’nin ve oradaki kardeşlerimizin yanındayız. Bugün Ekselansları Başkan Erdoğan ile Ankara’da yapmış olduğum önemli görüşmeler çerçevesinde, üretken, güçlü ve sağlam ekonomiye sahip bu ülkede 15 milyar dolar tutarında bir mevduat ve yatırım projeleri paketini duyurduk” ifadelerini kullandı. Al Sani’nin sosyal medyadaki bu paylaşımını, Başkan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da kendi hesaplarından yeniden paylaştı.

İLİŞKİLERİMİZ GÜÇLENECEK

Başkan Erdoğan da sosyal medya hesabından Al Sani’ye karşılık verdi. Başkan Erdoğan şunları kaydetti: “Bugün bir çalışma ziyareti için ülkemize gelen kardeşim Hamed Al Sani ile çok verimli ve olumlu bir görüşme gerçekleştirdik. Al Sani’yi, ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Şeyh Hamed Al Sani ve Katar halkına Türkiye’nin yanında durdukları için milletim adına teşekkür ediyorum. Dost ve kardeş ülke Katar ile ilişkilerimiz birçok alanda güçlenerek devam edecek.”

KATAR İLK KOŞANDIR

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al Şafi de Türk Lirası’nın maruz kaldığı kur saldırısına karşı ülkesinin Türkiye’ye olan desteğini yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu. Şafi, “Katar, 2016 yılında Türkiye’deki başarısız darbe girişiminde olduğu gibi, Türk kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir ve kardeş Türk halkının her zaman yardımına ilk koşandır” dedi. Al Şafi, iki ülkenin, halklarının çıkarına olan tüm bölgesel ve uluslararası konularda ortak duruşa sahip olduğunun altını çizerek, devlet yönetimleri ve halkları arasındaki ilişkilerin, bu duruşun ana ve güçlü dinamosu olduğu değerlendirmesini yaptı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026