|

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı Münevver Karabulut gibi aranacak

2 Ekim'den beri kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldüğüne yönelik iddialara ilişkin olarak emniyet güçleri, Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Bahçeşehir’deki evde yapılan aramanın bir benzerini gerçekleştirecek. Temizlenmiş bile olsa kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren Luminol adlı özel bir kimyasal madde ve kızılötesi ışık kullanılarak konsoloslukta Kaşıkçı’ya ait bir iz olup olmadığı aranacak.

Yeni Şafak
07:30 - 10/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:02 - 10/10/2018 Çarşamba
Diğer
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı için arama yapılacak
Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda Cemal Kaşıkçı için arama yapılacak

Suudi yetkililerin inceleme izni sonrası Terör, Asayiş ve Kriminal Şube’de özel ekip kuruldu. Aramada tıpkı Münevver Karabulut cinayetindeki gibi kan izi için Luminol ve kızılötesi ışık kullanılacak.

Dışişleri Bakanlığı’nın, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması soruşturması çerçevesinde Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda inceleme yapılacağını açıklamasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Terör, Asayiş ve Kriminal Şube’de özel bir ekip oluşturuldu.

2 EKİM'DEN BERİ HABER ALINAMIYOR

  • Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Konsolosluğu’ndan bir daha çıkmamıştı. Aynı gün bir kısmı Suudi yetkili 15 Suudi’nin iki uçakla İstanbul’a geldikleri, Kaşıkçı ile aynı saatlerde konsoloslukta bulundukları ve geldikleri ülkelere geri döndükleri belirlenmişti. Kaşıkçı’nın da üyesi olduğu Türk Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı ise Kaşıkçı’nın konsoloslukta öldürüldüğünü, cesedinin 15 parçaya ayrılarak binadan çıkartıldığını öne sürmüştü. Türk yetkililer, Kaşıkçı’nın binadan ayrılmadığını vurgularken, Suudi yetkilileri, binadan ayrıldığı iddiasında bulunmuştu.

İLK OLARAK DNA ÖRNEĞİ ARANACAK

Habertürk'te yer alan habere göre; Suudi makamların işbirliğine açık olduklarını ve Başkonsolosluk binasında inceleme yapılabileceğini bildirmelerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Terörle Mücadele ve Asayiş şubeleri ile Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde görevli uzman polislerden özel bir ekip oluşturuldu. Konsolosluk binasında yapılacak aramada Kaşıkçı’ya ait DNA örneği aranacak.

MÜNEVVER KARABULUT CİNAYETİ GİBİ ARANACAK

  • Kaşıkçı’nın binada öldürüldüğü iddialarına ilişkin olarak da Münevver Karabulut cinayetinin işlendiği Bahçeşehir’deki evde yapılan aramanın bir benzeri burada gerçekleştirilecek. Temizlenmiş bile olsa kan izleriyle kimyasal tepkimeye giren Luminol adlı özel bir kimyasal madde ve kızılötesi ışık kullanılarak Kaşıkçı’ya ait bir iz olup olmadığı belirlenecek.
#Cemal Kaşıkçı
#Münevver Karabulut
6 yıl önce