|

Kayıp üsteğmeni arama çalışmaları sürüyor

Denizli Sarayköy ilçesindeki Büyük Menderes Nehri'nde botun alabora olması sonucu kaybolan Kara Pilot Üsteğmen Burak İz'i arama çalışmalarına, yeniden başlandı.

Yeni Şafak
10:59 - 4/02/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:02 - 4/02/2015 Çarşamba
AA
Kabaağaç mevkisinde botun alabora olması sonucu kaybolan Üsteğmen İz'in bulunması için başlatılan ve dün akşam ara verilen çalışmalar, sabah saatlerinden itibaren karadan ve nehirde sürdürülüyor. AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muğla Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarına bu sabah bölgeye gelen Jandarma Genel Komutanlığı'nın arama kurtarma (JAK) ekipleri de dahil oldu.


Ekipler, su altı ve 15 kilometrelik kıyı şeridinin yanında Buharkent çıkışındaki sulama kanalı regülatörleri bölgesinde çalışmaları yürütüyor.


Sarayköy ilçesinde ördek avlamak için Büyük Menderes Nehri'ne açılan 4 kişinin bulunduğu bot, alabora olmuştu. Bottaki İsmail, Özgür ve Önder Kaval kardeşler yüzerek kıyıya ulaşırken, 4. Kara Havacılık Alayı'nda helikopter pilotu olarak görev yaptığı ve yıllık izin nedeniyle memleketi Denizli'ye geldiği öğrenilen Kara Pilot Üsteğmen Burak İz, akıntıya kapılarak kaybolmuştu.
#Büyük Menderes
#nehir
#Kayıp
#arama kurtarma
#Alabora olan bot
9 yıl önce