|

"KCK'nın açıklamaları tam bir cinnet hali"

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı olarak da görev yapan gazeteci-yazar Ahmet Taşgetiren, "Devletin bölgeye baraj yapması, yol yapması, ekonomik imkanların bölgeye aktarılmasını bile 'savaş yolu' tarzında niteleyerek buradan yeniden silahlı çatışma, silahlı mücadele sonucunu çıkarmak gerçekten bir cinnet halidir" dedi.

Yeni Şafak
13:45 - 14/07/2015 Tuesday
Güncelleme: 10:52 - 14/07/2015 Tuesday
AA

Ahmet Taşgetiren, terör örgütü yöneticilerinden Cemil Bayık'ın "ateşkes" ile ilgili açıklamalarını değerlendirdi.



KCK'nın ateşkesin sona erdiği tarzındaki açıklamasının terör örgütünün Çözüm Süreci'ni sona erdirme tavrı açısından hayati önem taşıdığını dile getiren Taşgetiren, Çözüm Süreci'nin silahlı yapı ayağının Türkiye'den dışarı çıkması ve tasfiye boyutunun da hemen hemen hiç ilerlemediğini kaydetti.



Taşgetiren, silahlı yapının, tasfiyenin aksine 2013 Mart'ından bu yana geçen süreyi güvenlik kuvvetlerinin müdahale etmemesi sebebiyle bölgede daha derinleşme imkanı sağladığını anlatarak, şöyle konuştu:



"Bunun olumsuz neticeleri 7 Haziran seçimlerinde halkın oy verme güvenliğini baskı altına almakla ortaya çıktı. Şimdi baraj yapımını, yol yapımını gerekçe göstererek yeniden silahlı mücadeleye başlanacağı açıklaması yapılıyor. Yani devletin bölgeye baraj yapması, yol yapması, ekonomik imkanların bölgeye aktarılmasını bile 'savaş yolu' tarzında niteleyerek buradan yeniden silahlı çatışma, silahlı mücadele sonucunu çıkarmak gerçekten bir cinnet halidir."



"Cinnete ortaklık olarak görüyorum"


KCK'nın açıklaması karşında HDP'nin tavrının seçimdeki söylemleriyle çatıştığını belirten Taşgetiren, "Açıklama karşısındaki tutumu maalesef 7 Haziran seçimlerinde 80 milletvekili kazanarak Meclis'te ciddi bir siyasi temsil oluşturan, ayrıca bütün seçim boyunca 'Türkiyelileşme' temasını gündemde tutarak oy alan bir siyasi partinin tavrı olarak okumak son derece güçtür" ifadesini kullandı.



Taşgetiren, HDP'nin çok ciddi bir durum tahlili yapma noktasında olduğunu görmesi gerektiğine dikkati çekerek, şunları söyledi:



"KCK'nın çatışma ve silahlı mücadele gerekçesini baraj yapımını ve yol yapımını savaş aracı olarak niteleyen ifadesini Selahattin Demirtaş'ın aynı nakletmesini de gerçekten cinnete ortaklık olarak görüyorum. Hem Meclis'te 80 milletvekiliyle var olup hem de KCK'nın silahlı mücadelesini en azından görmezden gelmek, daha ötede adeta meşru bir çıkışmış gibi değerlendirmek, bir siyasi partiye asla yakışmaz."

#Gazeteci - Yazar Ahmet Taşgetiren
#Cemil Bayık
#ateşkes
#kck
9 years ago