|

Kılıçdaroğlu'ndan İş Bankası yanıtı: Gerçekten para almıyoruz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan'ın İş Bankası'ndaki CHP hisselerine yönelik açıklamalarına cevap verdi. İş Bankası'ndan para almadıklarını yineleyen Kılıçdaroğlu, "Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin'' dedi.

Yeni Şafak
11:36 - 17/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:44 - 17/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İş Bankası'na ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın İş Bankası'na ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisselerine ilişkin açıklamasına da değinen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Sayın Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası'ndan para almadığını söylemesi güzel bir olay. Biz gerçekten hiçbir para almıyoruz İş Bankası'nın ortağı da değiliz. Biz sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerinin temsilcisiyiz o kadar. Biz 5 kuruş para almayız o para Türk Dil Kurumu'na Türk Tarih Kurumu'na gider.

Daha önce Kenan Evren de aynı yolu denemişti. Kenan Evren ve arkadaşları darbe sonrasında Atatürk'ün hisselerini Hazine'ye devretmişlerdi. O süreçte dava açıldı ve biz davayı kazandık.

"Erdoğan hukuki sürece baksın"

  • Erdoğan önce hukuki bir sürece baksın ondan sonra kararı versin. Türkiye'yi silah arkadaşları ile beraber savunan Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetine herkesin saygı duyması lazım. İş Bankası yönetiminde bulunan arkadaşlar İş Bankası'nın işlerine, bankacılık işlerine karışmazlar. Sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün hisselerini temsil etme onurunu taşırlar.

#Kılıçdaroğlu
#Erdoğan
#İş bankası
6 yıl önce