|

Kılıçdaroğlu'ndan skandal gerekçe: Reklam olsun istememiş!

Terör örgütü PKK’nın Gara katliamı için yayınladığı taziye mesajında örgütün adını anmaması tepki toplayan Kılıçdaroğlu, bu davranışını akla ziyan bir gerekçe ile savundu. Kılıçdaroğlu, “Bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz” dedi.

Haber Merkezi
00:00 - 20/02/2021 Cumartesi
Güncelleme: 21:45 - 19/02/2021 Cuma
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, başsağlığı mesajında PKK’nın adını anmamasına ilişkin, “Biz, bir terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz” diyerek şöyle konuştu:

“Bölücü terör örgütüne söylenmesi gereken her şey söylenmiştir. Devletin diline uygun. Milli Savunma Bakanı bölücü terör örgütü der, biz de kullanıyoruz. Bölücü terör örgütünün reklamını yapmak zorunda değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üzerinde hesapları olan bütün terör örgütlerine karşıyız. Türkiye’nin birliğinden ve bütünlüğünden yanayız” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, PKK’nın Gara’daki mağara vahşeti sonrasında taziye mesajı yayınlamış ancak CHP’nin HDP ile var olan ilişkilerin bozulmaması için “Terör örgütü PKK” ifadelerini kullanmaması tepkilere neden olmuştu.


OY DEĞİL DEVLET MESELESİ

BBP’nin yaşanan tartışmalara bakışı sorulan Destici ise asıl hedef alınması gerekenin bölücü terör örgütü PKK olduğunun altını çizdi. Destici, “Teröre karşı hepimizin ortak duruş sergilenmesi lazım. Mesele terörse, şehitlerimiz ise daha hassas olmamız gerektiğini düşünüyorum. Birbirimizi suçlamak yerine, biz burada teröre karşı ortak bir mücadeleyi yürütmeliyiz. Hiç kimsenin burada oy hesabına girmemesi gerekiyor, çünkü bu devlet meselesidir. Bize göre iç siyaset malzemesi yapılmaması lazım” dedi.

#CHP
#PKK
#Kemal Kılıçdaroğlu
3 yıl önce