|

Kış lastiği için karı beklemeyin

Havalar soğumaya başladıysa da kış sert yüzünü henüz göstermedi. Oto lastikçileri ise kar yağışını beklemeden kırağı ve buzlanmaya karşı, tüm sürücülere son ana kalmadan kış lastiği taktırmalarını tavsiye ediyor.

00:00 - 14/11/2021 Pazar
Güncelleme: 23:02 - 13/11/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Oto lastikçisi Ali Bakır, Ankara, Bolu, Erzurum,
Van gibi kış koşullarının sert geçtiği illerde mutlaka 
kış lastiği kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
Oto lastikçisi Ali Bakır, Ankara, Bolu, Erzurum, Van gibi kış koşullarının sert geçtiği illerde mutlaka kış lastiği kullanılması gerektiğine dikkat çekti.
MUHAMMED KURTAR

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte işini son ana bırakmak istemeyen şoförler, soluğu oto lastikçilerinde aldıysa da lastiklerini değiştirmek için kar yağışını bekleyenler de var. Oto lastikçisi Ali Bakır, “Ege ve Akdeniz illerinde 4 mevsim lastikleri rahatlıkla kullanılabilir ama Ankara, Bolu, Erzurum, Van gibi kış koşullarının sert geçtiği illerde 4 mevsim lastikleri sürücüleri yarı yolda bırakabilir” dedi. 1 Aralık’ın, ticari araçlar için yazlık lastiklerin son kullanım tarihi olduğunu hatırlatan Bakır, “1 Aralık tarihi yaklaştığında günde ortalama 60 aracın lastiklerini değiştiriyoruz. Don olayları görülmeden kış koşullarına hazır bir şekilde girilmesi şoförlerimiz için doğru olacaktır. Vatandaşlardan lastiklerini değiştirmek için 1 Aralık tarihini beklememelerini ve kışlık lastikleri olmadan trafiğe çıkmamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Oto lastikçisi Muharrem Yalçın ise “Kışlık lastik denilince kar lastiği akıllara gelmemeli. Kırağı ve gizli buzlanma gibi don olaylarına karşı yol tutuşunu arttırmakta. Hava sıcaklıkları ‘0’ derecenin altına düştüğünde asfalt sıcaklığı da düşeceği için kışlık lastik kullanmayı tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. Bu yıl kışlık lastiklerin adedi 350 liradan başlayıp 750 liraya kadar çıkıyor.



#Ali Bakır
#Ege
#Akdeniz
#Muharrem Yalçın
#Erzurum
2 yıl önce