|

Koroğlu'na soruşturma

Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Koroğlu hakkında personel alımında usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Aynı soruşturma, Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen için de açıldı.

Yeni Şafak
01:00 - 18/03/2003 Salı
Güncelleme: 15:52 - 22/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Başbakanlık eski Müsteşarı Füsun Koroğlu hakkında soruşturma açıldı. Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından yürütülen soruşturmanın personel alımlarıyla ilgili olduğu öğrenildi. Koroğlu ile birlikte aynı dosyadan Başbakanlık eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen hakkında da soruşturma açıldı.

Personel alımlarıyla ilgili açılan soruşturmada bardağı taşıran damlanın 3 Kasım seçimlerinden sonra yapılan atamalar olduğu belirtiliyor. Anasol-M Hükümeti döneminde Personelden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunan Özgün Ökmen'in, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosundan 2000 civarında kişiyi memur yaptığı ileri sürülüyor.

Bir gün çalışıp memur oldular

İstisnai kadro olan Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrolarına atanarak bir gün çalıştırıldıktan sonra maaşı yüksek kurumlara memur olarak atayan Anasol-M Hükümeti'nin bu uygulaması teftişlik oldu. Atama yapılan kurumlar arasında Enerji Piyasaları Düzenleme Kurulu gibi, Kamu İhale Kurumu gibi özlük hakları diğer kurumlara göre çok daha iyi olan kurumlar da var.

Fatura eski Müsteşar Füsun Koroğlu ve eski Müsteşar Yardımcısı Özgün Ökmen'e çıkacak. Hükümetin bu uygulamasından dolayı hem Koroğlu, hem de Ökmen hakkında Başbakanlık teftiş soruşturma yürütüyor. Teftiş Kurulu'nun Koroğlu ve Ökmen hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamlamak üzere olduğu öğrenildi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce