Doktor kıyafetli, maskeli, eldivenli 'korona partisine' baskın: 11 kişi gözaltında, bina mühürlendi

07:04, 30/03/2020, PazartesiG: Güncelleme: 10:14, 30/03/2020, Pazartesi
IHA
Doktor kıyafetli, maskeli, eldivenli 'korona partisine' baskın: 11 kişi gözaltında, bina mühürlendi
'Korona Partisi'ne katılanlar doktor kıyafetleri giyip, maske taktı. Kaçak olarak düzenlenen eğlenceye katılanların ellerinde ameliyat eldivenleri ve saçlarında bone olduğu da gözlendi.

İstanbul Büyükçekmece'de, bir binada koronavirüs yasakları hiç sayılarak parti düzenlendiğine dair görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Uyarılara aldırış etmeden parti düzenleyenleri belirleyen polis ekipleri şüpheli M.S., M.E.Ç., DJ’lik yapan T.A., partiye katılanları ve binanın sahibini gözaltına alındı. Polis, doktor kıyafetleri giyilen ve maske takılan partinin verildiği binayı mühürledi. 'Korona Partisi' diye adlandırılan kaçak eğlenceyi organize ettiği tespit edilen zanlılardan Mehmet Emin Çağlayan'ın avukatı Abdullah Burak Akça "Sosyal medyadan dolayı amacını aşmıştır. Kesinlikle bir parti ticari amaç söz konusu değildir” açıklamasını yaptı.

Büyükçekmece’de koronavirüs tedbirlerine aldırış etmeden parti düzenleyen 11 kişi gözaltına alınarak adli ve idari işlem başlatıldı.

  • Çin’in Wuhan kentinden çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan ve her gün binlerce kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yetkililer sürekli olarak evde kalınması ve sosyal mesafeye dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunurken, bir grup genç ise uyarılara aldırış etmeden ev tutarak parti düzenledi. Büyükçekmece Bahçelievler Mahallesi Zencefil Sokak’taki bir binada düzenlenen partide, sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapan gençler ifşa olunca, polis ekipleri harekete geçti.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/30/07/13/resized_401a1-087091f2e4ce46581ebf79f8f813dae2.jpg

Partide bulunan 11 kişi hakkında adli ve idari işlem başlatıldı

Sosyal medya görüntülerini inceleyen polis ekipleri, uyarılara aldırış etmeden parti düzenleyenleri belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda partiyi organize ettiği tespit edilen şüpheli M.S., M.E.Ç., partide DJ’lik yapan T.A. ile birlikte partiye katılan Y.Ü., E.K., C.D., Ö.A.Y., Ö.Ö., S.U., Y.K. ve ikamet sorumlusu İ.Y. isimli şüpheliler hakkında idari ve adli işlem başlatıldı.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/30/09/26/resized_d7aa9-308c9b4b977e26bcd8a0fd1b0c98db1f.jpg

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/30/09/28/resized_83827-964906389ac39c0bcd8db35df9a604d3.jpg

Şüpheliler sağlık kontrolüne götürüldü

  • Gözaltına alınan şüphelilere bulaşıcı hastalıklara ilişkin tedbirlere aykırı davranma nedeniyle umumi hıfzıssıhha kanunu gereğince adli ve idari işlem uygulandı. Polis merkezinde ifadeleri alınan şüpheliler akşam saatlerinde sağlık kontrolüne götürüldü.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/30/07/14/resized_e01b3-1c92de9726730c9c28634ac4dc3d639e.jpg

Parti yapılan ev mühürlendi

Zabıta ekipleri tedbirlere aldırış etmeden parti düzenlenen binada yapılan incelemenin ardından mühürledi. Polis ekipleri partiye katılan diğer şahısları belirlemek ve yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2020/03/30/07/14/resized_52733-1005287a1576f64b4be918ce93e0bb37.jpg

“Sosyal medyadan dolayı amacını aşmıştır”

Öte yandan partiyi organize ettiği tespit edilen zanlılardan Mehmet Emin Çağlayan'ın avukatı Abdullah Burak Akça bir açıklama yaparak, “Malum bir villada bazı vatandaşların kendi aralarında yaptıkları bir eğlence, sosyal medyaya yansıması sonucu ne yazık ki toplumda büyük tepki toplamıştır. Bazı şahıslar Emniyet Müdürlüğünün çalışmaları sonrası emniyet müdürlüğünde ifadeleri alınmıştır. Yaklaşık 10 tanesi ifadesi alındıktan sonra salınmıştır. Müvekkilim Mehmet Emin Çağlayan’da o dosya kapsamında emniyette işlemleri devam etmektedir. Ortada bir kabahat söz konusudur. Sosyal medyadan dolayı amacını aşmıştır. Kesinlikle bir parti ticari amaç söz konusu değildir” dedi.



Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026