|

Külliye'de büyük buluşma: 'İETT işçisi' ve 'otobüs şoförü'nün zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki buluşma sırasında, iki liderin geçmişteki ortak özelliği dikkatleri çekti. Erdoğan geçlik yıllarında İETT'de işçilik yapmış ve futbol takımında görev almıştı. Maduro ise ülkesinde otobüs şoförlüğü yapmıştı.

Yeni Şafak
16:06 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:37 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Maduro'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve Maduro, merdivenlerde Türkiye ve Venezuela bayrakları önünde el sıkışarak poz verdi.

Mazideki ortak özellik

Görüşmede dikkati çeken bir detay bulunuyor. İki liderin geçmişlerinde ortak özellik var. Maduro'nun da gençliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi taşıma alanında görev aldığı biliniyor.

İki liderin bir araya geldiği zirvede önemli mesajlar verilmesi bekleniyor. İkili ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelere geçen Erdoğan ve Maduro, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.


İETT günleri
Erdoğan,
24 Temmuz 1974 tarihinde İETT'de işçi olarak görev aldı. Erdoğan, kısa süre sonra İETT Spor Kulübü'nde futbol oynamaya başladı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Nicolas Maduro
7 yıl önce