Maden işçileri eylem yaptı

Yeni Şafak
02:00, 10/02/2002, PazarG: Güncelleme: 18:05, 17/05/2017, Çarşamba
Yeni Şafak
Maden işçileri eylem yaptı
Arşiv


---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Bolu'nun Mengen ilçesine bağlı Gökçesu beldesinde maden işçileri aileleri ile birlikte eylem yaptı. Gökçesu Beldesi'ndeki pazar yerinde gerçekleştirilen eylemde konuşan Dev- Maden-Sen Genel Başkanı Çetin Uygur, beldede yaşayan insanların büyük bir bölümünü maden işçilerinin oluşturduğunu belirterek "Maden işçileri haksız yere işlerinden çıkarılmışlardır" dedi. Uygur, maden işçilerinin sendikalı olmalarının ardından patronları tarafından işten çıkartıldığını belirterek, "Gökçesu'daki madenlerde 141 milyon lira maaşla zor şartlarda çalışan 400 maden işçisi işten çıkartılmış, işçiler aileleri ile birlikte zor şartlarda yaşam mücadelesi vermeye başlamışlardır" diye konuştu.

Kundaktaki bebekle eyleme katıldılar

Gökçesu'da yapılan eyleme, maden işçilerinin yanı sıra eşleri ve çocukları da katıldılar. Maden işçilerinin bazılarının eşlerinin ise eyleme kundaktaki çocuklarıyla katıldılar. İşten çıkarmaları protesto için yapılan eyleme katılanlar "Yetti gari, bir günde ürettiğimiz 180 milyon, bir ayda aldığımız 140 milyon" yazan pankartlar taşıdılar. Eylem dolayısıyla beldeye Mengen, Gerede, Pazarköy ve Yeniçağ ilçelerinden takviye jandarma birlikleri geldi. n BOLU

----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



/images1/bos.gif
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026