|

Mağdur değil eyalet ablası

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun mağdur ilan ettiği FETÖ’cü Derya Erkan’ın, 15 bin 891 kez Bylock’a girişi olduğu tespit edildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Erkan’ın İlkadım ilçesinde “Eyalet Ablası” olduğu belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:55 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu

CHP’nin mağdur ilan ettiği ve mahkeme kararını vicdansızlık olarak yorumladığı FETÖ’cü Derya Erkan ile ilgili önemli bilgiler ortaya çıktı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Twitter paylaşımıyla mağdur ilan ettiği FETÖ’cü Derya Erkan’ın, 15 bin 891 kez Bylock’a girişi olduğu tespit edildi. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dosyasında, Derya Erkan’ın Samsun’un İlkadım ilçesinde “Eyalet Ablası” olduğu ve “Derya55” isminde kullanıcı adı olduğunu bilgisi ise FETÖ itirafçısının ifadesinden geldi.


FETÖ’NÜN EVLENDİRME SORUMLUSU

Çiftin, örgüt evleri ve öğrenciler ile ilgilendiği, kamu kurumlarına elaman yerleştirme konularında görev aldığı, zabıt katibi alımı için hedef oluşturduğu, abla olan kişilerin sorumlu oldukları kişiler arasından tespit yapan ekipten sorumlu olduğu belirtildi. Derya Erkan’ın ayrıca kamp sohbetlerine katıldığının anlaşıldığı ve yönetici konumunun bulunduğu öğrenildi.

Ordu Başsavcılığı’nın soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alman Aslıhan E’nin ifadesinde de “Derya55” kullanıcı adının “İlkadım Eyalet Ablası” olarak Derya Erkan’ın ismi geçtiği belirlendi. Erkan’ın eşi Mehmet Erkan’ın da, Bank Asya hesabının bulunması üzerine uzun süredir firari olarak arandıkları ve 27 Ekim 2017 tarihinde Sulh Ceza Hakimliği’nce yakalama emri düzenlendiği 26 Şubat 2018’de yakalandıkları bilgisi paylaşıldı. Erkan’ın çocuğunu, tahsis edilen odada istediği zaman günde 2-3 kez kendisi tarafından emzirilme izninin olduğu da paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.

#Sezgin Tanrıkulu
#Derya Erkan
6 yıl önce