|

Marmara'da 3 metrelik dev kılıç balığı yakaladılar: Kilosu 100 liradan satılacak

Marmara Denizi'nde, 3 metre uzunluğunda ve 160 kilogram ağırlığında kılıç balığı avlandı. Balığı yakalayan Vedat Kara bu kadar büyüklükteki kılıç balığına uzun süredir rastlamadıklarını belirterek, "Kilosu yaklaşık 80- 100 lira arası satışa sunulur. Çok güzel çok özel bir balık” dedi.

11:52 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 12:00 - 22/10/2020 Perşembe
AA
Dev kılıç balığının kilosu 100 liradan satışa sunulacak.
Dev kılıç balığının kilosu 100 liradan satışa sunulacak.

Bu sezon Marmara Denizi'nde yakalanan bu büyüklükteki ilk kılıç balığı, Beylikdüzü'ndeki Balıkçılar Çarşısı esnafı Vedat Kara'nın tezgahında sergileniyor. Vedat Kara, 3 metre uzunluğunda 160 kilogram ağırlığındaki kılıç balığının Marmara Denizi'nde tutulduğunu ve bu bölgede avlanan ilk kılıç balığı olduğunu söyledi.



"Uzun yıllardır böylesi yoktu"

Uzun yıllar sonra bu büyüklükte bir kılıç balığının ilk kez avlandığını belirten Kara, "Balık cuma gününe kadar Beylikdüzü'ndeki Balıkçılar Çarşısı'nda sergilenecek. Eti satıldıktan sonra da Beylikdüzü'ndeki Balıkçılık Müzesi'nde iskeleti sergilenmeye devam edecek." diye konuştu.



Kilosu 100 liradan satılacak

Kara, “Dün gece Marmara Denizi açıklarında yakalandı bu kılıç balığı. 3 metrenin üzerinde boyu var. Cuma gününe kadar halkımıza sergileyeceğiz Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda Cuma günü öğlen 2 gibi kesip halkımıza satışa sunacağız. Bu ebatlarda devasa bir Kılıç balığı uzun zamandan beri yoktur. Bu yılın ilk Kılıç balığı. Kilosu yaklaşık 80- 100 lira arası satışa sunulur. Çok güzel çok özel bir balık” dedi.


#kılıç balığı
#Marmara Denizi
#balıkçı
4 yıl önce