|

Marmara’yı müsilaj belasından kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmara Denizi’ndeki salya sorununun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talimat verdiğini söyledi. Hızla adım atacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Haliç’i nasıl temizlediysek başta Marmara olmak üzere müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız” dedi.

00:00 - 6/06/2021 Pazar
Güncelleme: 05:03 - 6/06/2021 Pazar
Yeni Şafak
Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’ndeki törenle, 10 ayrı millet bahçesinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Törene katılan minik çevre müfettişleri ile fotoğraf çektiren Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.
Erdoğan, yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’ndeki törenle, 10 ayrı millet bahçesinin toplu açılışını gerçekleştirdi. Törene katılan minik çevre müfettişleri ile fotoğraf çektiren Erdoğan, çocuklara oyuncak dağıttı.

Yapımı tamamlanan Pendik Millet Bahçesi’nde düzenlenen “5 Haziran Dünya Çevre Günü Toplu Açılış Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 ayrı millet bahçesini açtı. Erdoğan, denizlerdeki salya sorununa ilişkin önemli mesajlar verdi:

  • Hastanelerimiz nasıl bu salgın döneminde milletimizin sağlığının korunmasında hayati öneme sahip olmuşsa millet bahçelerimiz başta olmak üzere yeşil alanlarımız da adeta insanlarımıza nefes borusu işlevi görmüştür. Çevre alanında gerçekleştirdiğimiz hizmetleri millet bahçeleri projelerimizle taçlandırıyoruz. Bugüne kadar 61 millet bahçesini tamamlayarak hizmete sunduk.

BAKANIMA TALİMAT VERDİM

Son dönemde Marmara’da karşımıza çıkan müsilaj gibi sorunların kaynağı arıtılmadan denizlere bırakılan atık sulardır.
Bu konuda Çevre Şehircilik Bakanıma talimatı verdim. Hiç gecikmeden ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi niye bunu yapmıyor, İzmir niye yapmıyor, Konya bunu niye yapmıyor, şu niye yapmıyor, bu niye yapmıyor?’ demeyeceğiz.
Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonuna alacaksınız, üniversitelerle beraber el ele verip bütün başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız.

HİÇ GECİKMEDEN ADIM ATMALIYIZ

  • Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Biz bunu Haliç’te yaptık mı? Yaptık. Haliç’i nasıl temizlediysek ki daha büyük bela idi, inşallah müsilaj belasından da denizlerimizi kurtaracağız. Tabii benim korkum şimdi bu Karadeniz’e yayılır, Karadeniz’den bir de Marmara’ya bunun bir girdisi olursa bela büyüktür. Hiç gecikmeden bu adımı atmamız lazım.

ORTAK GAYRETLE ÜSTESİNDEN GELİRİZ

Tabii iklim değişikliği sebebiyle deniz suyu sıcaklığındaki artışın da bu tabloda önemli bir payı var.
Bakanlığımız 300 kişilik bir ekiple Marmara’nın 91 ayrı noktasında, karada da tüm atık su arıtma, katı atık tesisleriyle kirlilik kaynağı olabilecek her yerde şu anda denetimlerini sürdürüyor. Müsilaj istilası ancak belediyelerden üniversitelere ve özel sektörümüze kadar tüm kurumlarımızın ortak gayretiyle çözülebilecek bir sorundur.
Hazırladığımız eylem planıyla tüm kurumlarımızın katkısını alarak bu meselenin üstesinden geleceğimize inanıyorum.

Merve’yi sevindirdi

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 gün önce AK Parti Karabük İl Gençlik Kolları Başkanı Nurullah Çelik tarafından ziyaret edilen 24 yaşındaki Ergül’ün kendisine olan sevgisini karşılıksız bırakmadı. Ergül ziyarette, Gençlik Kolları Başkanı Çelik’e çok sevdiği Erdoğan ile görüşmek istediğini iletti. Erdoğan, Çelik aracılığıyla Merve’ye video mesaj gönderdi. Mesajında Merve Ergül’e ve ailesine selamlarını ileten Erdoğan, “Merve kızım, öncelikle Allah’tan şifalar diliyorum. Senin bu kadirşinas teşebbüsün için de sana şahsım ve ailem olarak çok teşekkür ediyorum. Rabb’imin Ya Şafi, Ya Kafi, Ya Muafi ismi şerifleri hürmetine sana Rabb’imden şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.
#​Marmara
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
3 yıl önce