|

Meçhul kadın CHP'yi karıştırdı

CHP'de hafta sonu yapılan 36'ncı Olağan Kurultayı bitti ama tartışmaları bitmedi. Partinin kararlarının alındığı 60 kişilik PM listesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde 466 aday numarasıyla yer alan Fatma Güner'in, 295 oy alarak kadın kotasından PM'ye girmesi CHP'yi karıştırdı.

Yeni Şafak
08:12 - 8/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:21 - 8/02/2018 Perşembe
Diğer
Sahte imzayla CHP PM'ye seçilen Fatma Güler'e partililer tepki gösterdi.
Sahte imzayla CHP PM'ye seçilen Fatma Güler'e partililer tepki gösterdi.

Yaklaşık 600 kişinin yarışa girdiği, 'korsan listelerin' havada uçuştuğu kurultay salonunun ikinci gününde sabaha karşı 03.00 sularında Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine Mersin İl Başkanı Adil Aktay'ın PM listesine Güner'i koyması kavga çıkardı. Güner'in listeye yazılmasından haberi olmayan Mersin il örgütü, delegeler ve ilçe başkanları bu duruma isyan etti.


Sahte imza

Kurultay salonunda olmayan, Ankara'ya gelmeyen Güner'in yerine sahte imza atılarak Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinden PM adayı yapılması büyük bir skandal olarak yorumlandı. Bazı ilçe başkanları ile il başkanı küfürleşip, yumruklaşmaya kadar giden kavgaya tutuştu. Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Oy kullanmadan salondan ayrılan ilçe başkanları ile bazı delegeler bu duruma isyan etti. Bazı partililerin iddiasına göre Fatma Güner, il başkanının şoförlüğünü yapıp, telefonlarına bakan aynı zamanda mali müşavir olan Alkan Güner'in eşi. İl yönetiminde de yer alan Fatma Güner'in İl Başkanı Aktay ile bazı ilçe başkanları yumruklaşıp, salonu terketti. Alkan Güner'in Aktay'ın il başkanı olmadan önce de şirketinde çalıştığı öğrenildi.

#CHP
#Fatma Güner
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 yıl önce