|

Meclis 2,5 aylık aranın ardından 1 Ekim'de açılıyor

TBMM, 2,5 aylık tatilin ardından 1 Ekim Cuma günü yasama çalışmalarına başlayacak. Meclis Genel Kurul Salonunda, 27. Dönem 5. Yasama Yılı öncesi hummalı çalışmalar yürütüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'in açılış konuşmasını yapacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yemin edecek.

11:24 - 25/09/2021 Cumartesi
Güncelleme: 11:42 - 25/09/2021 Cumartesi
AA
TBMM
TBMM

TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim Cuma günü 2,5 aylık aranın ardından yasama mesaisine başlamak üzere toplanacak. Genel Kurul, 17 Temmuz'da girdiği tatili tamamlayarak gelecek hafta 27. Dönem 5. Yasama Yılı için mesaisine başlayacak.

KOVİD-19 SALGINI ÖNLEMLERİ

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle yeni yasama yılında da çalışmalara maske, mesafe ve temizlik konularına gerekli özen gösterilerek devam edilecek. Meclis'te gıda üretimi ve temizlik alanlarında görev yapan personele hijyen eğitimi verildi.

ÇALIŞMALAR SON AŞAMADA

Yeni yasama yılı öncesi Meclis'in bazı noktalarında tadilat ve tamirat işleri yürütülürken, Genel Kurul Salonu'nda başlatılan çalışmalarda da sona gelindi. Bu kapsamda Genel Kurul'daki halılar yenilendi, koltukların tamamı temizlendi. TBMM Şeref Holü ile kulislerin zemin cilaları yenilendi.

CUMHURBAŞKANI KONUŞACAK

  • 1 Ekim'de gerçekleşecek olan Meclis'in açılış programına ilişkin bilgi veren Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Sayın Cumhurbaşkanımız Meclis'in açılışında konuşma yapacak. Cuma günü saat 14.00'da başlayacak. Milli Eğitim Bakanımızın yemini de söz konusu olacak. Ondan sonra Meclis'in normal çalışma takvimi salı gününde itibaren devam edecek" demişti.


#Kovid-19
#Tadilat
#TBMM Genel Kurulu
#Meclis
#TBMM
#Cumhurbaşkanı
#Erdoğan
3 yıl önce