|

Meclis yeni vekilleri bekliyor

7 Haziran seçimlerinin sonuçlanmasın ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeni seçilen milletvekilleri için kayıt masaları Şeref Holü'nde kuruldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, "Mazbatasını almış olan milletvekillerimiz için hazırız, kapılarda karşılayacağız" dedi.

Yeni Şafak
15:55 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:03 - 8/06/2015 Pazartesi
IHA

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekilleri kayıt masaları kuruldu. TBMM'de yeni milletvekiller önce Şeref Holüne gelecekler. Gelen milletvekilleri çiçek ve çikolata ile karşılanacak. Milletvekilleri önce mazbatalarını alacaklar ve daha sonra parmak izi verecekler. Milletvekilleri banka hesap açtıracaklar ve TBMM rozetlerinden alacaklar. Ayrıca Şeref Holü'nde milletvekillerine yönelik çeşitli birimler için masalar oluşturuldu.



Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, milletvekillerinin yapacağı işlemlerden bahsetti. Neziroğlu, "Mazbatasını almış olan milletvekillerimiz için hazırız, kapılarda karşılayacağız. Arkadaşlarımız kendilerine eşlik edecek veya yönlendirecek. Buraya geldiklerinde ilk önce mazbatalarını teslim edecekler. Bir takım formlar Sosyal Güvenlik Kurumu gibi formları alacağız. Milletvekillerinin parmak izleri Alınacak. Genel Kurul'da yoklama, oylama sisteminde kullanılmak üzere"ifadesini kullandı.



Neziroğlu, banka hesabının açılacağını söyleyerek, milletvekillerinin araç kartlarının verileceğini belirtti.


Neziroğlu şunları kaydetti:



"Burada Kayıtlar and içme törenine kadar devam edecek. En yaşlı milletvekili Başkan, en genç iki milletvekili katip üye Şafak yer alacaklar. 25. dönem Meclisi oluşmuş olacak. Meclis çalışmalarına başlayacak. Meclis Adaylık Süreci başlayacak. And içme töreni dahil beş gün içinde adaylık başvuruları yapılacak, sonraki beş günde seçim sonuçlanacak. Meclis Başkanlığı ilk turunda, Anayasa gereği, Üçte iki çoğunluk gerekiyor. Üçüncü turda 276 oy gerekiyor. Dördüncü turda en çok oy alan iki milletvekili arasında en çok oyu alan milletvekili Meclis Başkanı seçiliyor. Meclis Başkanı seçildikten sonra Divan'ın ve Komisyonların Oluşumuna gecikecek. Başkanlık Divanı'nın üyeden oluşacağı Danışma Kurulu önerisiyle Genel Kurul tarafından kararlaştıracak. İhtisas Komisyonları'nın kaç üyeden oluşacağına karar verecek."

#Türkiye Büyük Millet Meclisi
#7 Haziran seçimleri
#Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri İrfan
9 yıl önce