|

Medyaya tehdit

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği'nin (UMED) yaptığı yazılı açıklamada, “Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için görev yapan gazetecilerin pervasızca hedef alınması kabul edilemez. Kılıçdaroğlu herkesçe amasız, fakatsız ve ancaksız kınanmalıdır” denildi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:10 - 6/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Asılsız iddialar ve sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün de medyayı hedef aldı.
​Asılsız iddialar ve sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün de medyayı hedef aldı.

Asılsız iddialar ve sahte belgelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yakınlarına iftira atan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün de medyayı hedef aldı. Ankara'da düzenlenen “Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması”na katılan Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında A Haber ve ATV’yi hedef alan, “Ben senin boynuna neyi takacağımı çok iyi biliyorum” tehdidine Medya Derneği tepki gösterdi. Yapılan yazılı açıklamada, “Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı ve yakınları hakkında ortaya attığı asılsız iddialar ve sahte belgeler nedeniyle kamuoyunu yanılttığı için özür dilemesi bekleniyordu. Özür dilemek ve nedamet getirmek yerine bu belgelerin sahteliğini ortaya koyan A Haber ve ATV’ye saldırması seviyesiz bir siyaset örneği olarak tarihimize geçmiştir. Bu iki medya kuruluşuna ve çalışanlarına yapılabilecek muhtemel saldırılardan Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu olacaktır. Bir siyasi parti yöneticisine yakışmayan bu davranışı dolayısıyla kendisini kınıyor, geç olmadan özür dilemeye davet ediyoruz” denildi.

  • Seviyesiz, çirkin
  • Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına siyaset dünyasından da sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Şiddetle kınıyorum. Çirkin ve seviyesiz üslup” dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da ifade hürriyetine yönelik tehditleri nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu lanetlediğini söyledi. Kültür Bakanı Numan Kurtulmuş ise "Medyaya yönelik bir linç. Kınıyorum" diye konuştu.
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Medya
6 yıl önce