|

Meteoroloji'den Ankara için son dakika uyarısı: 3 saat etkili olacak

Ankara Mamak’ta yaklaşık 12 dakika süren ve sele neden olan sağanak yağışın ardından saat 17.00'de Meteroloji'den yeni bir uyarı geldi. Buna göre; sağanak yağışın önümüzdeki 3 saat Ankara'da etkili olacak. Ankara'da yağışların 3 gün daha süreceği belirtiliyor.

Yeni Şafak
17:10 - 5/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:14 - 5/05/2018 Cumartesi
IHA
Ankara'da sağanak yağış sele neden oldu
Ankara'da sağanak yağış sele neden oldu

Sel felaketi, Mamak Boğaziçi Mahallesi, Neşet Ertaş Caddesi'nde saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Yaklaşık 12 dakika süren sağanak sonrası dere yatağı olan caddeyi birden sel bastı. Sel suları o anda hareket halinde bulunan onlarca aracı sürüklemeye başladı. Araçta bulunanlar inerek son anda kurtulmayı başardı.Sele kapılan 3 kişi bir süre sürüklendikten sonra çevredekiler tarafından kurtarıldı. Hafif yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Sel suları park halindeki araçları da sürükleyerek birbirlerine yapıştırdı. Onlarca iş yeri sular altında kalırken, caddede bulunan bazı elektrik direkleri de devrildi.

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji'den saat 17.00'de yaptığı açıklamada şöyle denildi: "Ankara radarından alınan son bilgilere göre, önümüzdeki 3 saat boyunca güney kesimlerinden başlayarak Ankara il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışın sebep olacağı ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yaşanan sel sırasında cadde üzerindeki direklerden kopan elektrik tellerinden kıvılcımlar çıkması, tehlikeli anların yaşanmasına neden oldu.

#Ankara
#yağmur
#sel
6 yıl önce