|

Meteorolojiden İstanbul için önemli uyarı!

Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Öte yandan İstanbul ve çevresinde de yarın şiddetli fırtına beklendiği bildirildi.

Yeni Şafak
16:26 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 16:49 - 2/03/2018 Cuma
AA
5 bölgeye rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı...
5 bölgeye rüzgar ve fırtına uyarısı yapıldı...

Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, İstanbul ve çevrelerinde yarın kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 kilometre/saat, yer yer 80 kilometre/saat) olacağı tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

İstanbul'a fırtına uyarısı

Öte yandan İstanbul ve çevresinde yarın şiddetli fırtına bekleniyor.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bölgede yarın güney ve güneybatı yönlerinden lodos şeklinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına yaşanması tahmin ediliyor.

Saatte hızı 50-70 ile 80 kilometreye kadar çıkması beklenen fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

#Fırtına
#Meteoroloji
#İstanbul
6 yıl önce