|

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 125 bin öğretmenimiz aşılanacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk'te katıldığı canlı yayında, koronavirüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, şimdiye kadar öğretmenlerin yüzde 10'unun aşılandığını ve toplamda 125 bin öğretmenin önümüzdeki günlerde koronavirüs aşısı olacağını duyurdu. Okulların kapanıp kapanmayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Bakan Selçuk, "Ramazan boyunca izleme ve değerlendirme yapılacak. Bizim gönlümüz okulların açık olması yönünde. Şu anda gerekir mi, gerekmez mi? Bilim Kurulu'nun kararı önemli. Önümüzdeki günlerde görüşeceğiz." dedi.

21:22 - 8/04/2021 Perşembe
Güncelleme: 22:29 - 8/04/2021 Perşembe
Diğer
Milli Eğitim ​Bakanı Ziya Selçuk
Milli Eğitim ​Bakanı Ziya Selçuk

Bakan Selçuk, koronavirüs salgınına ilişkin Habertürk'te değerdirmelerde bulundu.

Okullarda kapanma durumlarının valiliklerin kararında olduğunu ifade eden Bakan Selçuk, "Ülkemizde yerinde karar sürecine geçilmişti. Valilikler tedbirlerini iller seviyesinde alıyorlar. 9 iller haricinde bütün ortaokul ve liselerde kapanma söz konusu oldu. Bazı illerde de Yalova ve Eskişehir gibi ilkokullarda da kapanma oldu." dedi.

"Önümüzdeki hafta bir yeni değerlendirme yapılacak"

Artan vaka sayıları sonrası yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağına ilişkin soruya da yanıt veren Bakan, "Önümüzdeki süreç tümüyle değerlendiriliyor ve yeniden bir kararın alınıp alınmayacağı, yeni kararların ne olabileceği gibi değerlendirmeler yapılıyor. Önümüzdeki hafta bir değerlendirme yapılacak." ifadelerini kullandı.

"Gönlümüz okulların açık olması yönünde"

Eğitimciler olarak okulların hep açık olmasını istediklerini vurgulayan Bakan Selçuk, "Türkiye dünyada en çok okul kapatan dördüncü ülke. Türkiye çok kontrollü gidiyor. Bu bağlamda vakaların artması, Sağlık Bakanlığımızın bu konudaki çalışmaları, Bilim Kurulu'nun önerilerini değerlendirdiğimizde elbette bazı kararlar çıkabilir. Bizim gönlümüz okulların açık olması yönünde." şeklinde konuştu.

"Öğretmenlerin yüzde 10'u aşılandı"

125 bin öğretmen birkaç gün içinde aşılanacağını ifade eden Milli Eğitim Bakanı, "Şu ana kadar öğretmenlerimizin yüzde 10'unu aşıladık." ifadelerini kullandı.

Köy okullarındaki öğretmenlere neden öncelik verildiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Bakan Selçuk, "Köy okullarındaki öğretmenlerimizin seyahat imkanları kısmi olarak farklılık arz ediyor diğer öğretmenlerimize göre." dedi.

Burs ve öğretmen adaylık sınavları ertelendi

Bakan Koca ertelenecek sınavlara ilişkin verdiği bilgide,
"25 Nisan tarihinde yapılacak ve 1 milyon civarı öğrencimizin gireceği bursluluk sınavı ile öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavlarını erteliyoruz."
dedi. Bakan ne zamana erteleneceği konusunda ise bilgi veremeyeceğini ve salgının seyrinin izleneceğini ifade etti.

Bakan Selçuk açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Sağlık Bakanlığımızın politikaları konusunda elbette beklentilerimiz var ama sağlık konusunda, hekimlerimizle ilgili konularda yorum yapmamız çok doğru değil. Ben nasıl eğitim bilimci olmayan kişilerin yorum yapmaması beklentisi içerisindeysem. Bizim şu anda aşılamayla ilgili toplumun tamamında süreç hızla ilerlediğinde birtakım göstergeler de karşımıza çıkacak. Toplumda vaka sayıların azaldığını, hastanelerde oranların düşüşünü göreceğiz.

Şu anda gerekir mi, gerekmez mi? Bilim Kurulu'nun kararı önemli. Bizim aşı konusuyla ilgili sıkıntımız yok. Testler konusunda Türkiye bu konularda gerçekten önü açık bakış açısına sahip. Sağlık Bakanlığı ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığıyla bu konularda rahatlıkla karar verileceğini düşünüyorum.


#Ziya Selçuk
#Milli Eğitim Bakanı
#koronavirüs
#öğretmen
#salgın
3 yıl önce