|

MİT tırlarının durdurulması talimatını FETÖ elebaşı verdi

Hatay ve Adana’da MİT tırlarının durdurması talimatının bizzat FETÖ elebaşı tarafından verildiği belirlendi. MİT tırlarına operasyon yapılmasına ilişkin kararlar, Diyarbakır'da kiralanan villada alındı. İhanetin planlamasını ise örgütün yöneticilerinden Nurettin Oruç yaptı. Oruç 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yakalanmıştı.

Yeni Şafak
12:50 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 13:54 - 15/01/2019 Salı
Diğer
Tırların durdurulmasının ardından FETÖ mensubu yargı mensupları ve örgüt üyesi askerler malzemelerin aranmasında aktif görev üstlenmişti.
Tırların durdurulmasının ardından FETÖ mensubu yargı mensupları ve örgüt üyesi askerler malzemelerin aranmasında aktif görev üstlenmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkmenlere giden MİT tırlarının durdurulması ile ilgili soruşturmayı tamamladı.

Hazırlanan iddianamede, “tırları durdurun” talimatının FETÖ elebaşından geldiği belirlendi. İddianamede gizli tanık Bayrak’ın itirafları da yer aldı.

Gizli tanık 'Bayrak' her şeyi anlattı

  • Örgütün yapılanmasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görevli olduğunu belirten Bayrak, "Kara Kuvvetleri'nden sorumlu olan ali semerci bir toplantıda MİT tırları ile ilgili elebaşı Gülen'den ‘Bu şekilde bir duyum alınırsa bu araçların geçişine izin verilmemesi, araçların durdurulduktan sonra basın çağrılarak konunun medyaya servis edilmesi" şeklinde talimat geldiğini söyledi. Tırların durdurulması operasyonu Gülen'in talimatıyla planlandı" dedi.

İhanetin planlamasını Nurettin Oruç yaptı

TRT Haber'in haberine göre, MİT tırlarına operasyon yapılmasına ilişkin kararlar, Diyarbakır'da kiralanan villada alındı. İhanetin planlamasını ise örgütün yöneticilerinden Nurettin Oruç yaptı. Oruç 15 Temmuz'da Akıncı Üssü'nde yakalanmıştı.

FETÖ’nün yöneticilerinden biri olan Bayram Andaç da MİT’e yönelik operasyonu organize eden ekibin içinde yer aldı.

Fişleme bilgilerini Almanya'ya götürdü

Andaç, Jandarma personeline ait fişleme bilgilerini Almanya’ya götürdü ve karşılığında oturma izni aldı.

Mahkemeye gönderilen iddianamede 23 şüpheli yer aldı. Bunlardan 8’i asker 15’i ise FETÖ’nün üst düzey yöneticisi.

#FETÖ
#MİT
#Tır
5 yıl önce